maanantai 18. maaliskuuta 2019

Lahden antiikki-, taide- ja keräilymessut 23.–24.3.


Laatumessut järjesti Lahdessa 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella useita antiikki-, taide- ja keräilyalan messutapahtumia. Ensimmäiset messut pidettiin silloiselta nimeltään Harjukadun kouluna tunnetussa kiinteistössä kaupungin keskustassa. Silloin käytössä ollut tila oli pieni, sokkeloinen ja sinne mahtui vain reilut 20 näytteilleasettajaa. Tapahtuma saavutti kuitenkin hyvän menestyksen sekä kauppiaiden että asiakkaiden keskuudessa.

Kaksi viimeistä kertaa tapahtuma järjestettiin Kauppahotelli Grandin yhteydessä olevalla Grand Areenalla jo huomattavasti isommassa ja tapahtumakäyttöön suunnitellussa tilassa. Kun Laatumessujen toiminnassa tapahtui muutoksia vuosien 2008–2009 aikana, niin Lahti jäi silloin pois tapahtumakalenterista.

Askotalon alue Lahdessa.
Ruutukaappauskuva: www.askonalue.fi

Nyt viimeiset pari vuotta on kuitenkin haettu kaupungin keskusta-alueelta messuille sopivaa tapahtumatilaa. Osoitteesta Askonkatu 9 löytyi Askotalo ja sen sijainti oli yleisötapahtuman järjestämisen kannalta erinomainen. Vanhasta teollisuuskiinteistöstä vanhaa korjaamalla ja uutta rakentamalla tehty toimisto-, ravintola- ja tapahtumatalo sijaitsee Lahden keskustan läpi menevän Tampere-Kouvola -tien eli valtatie 12:sta varrella. Lahden uusi Matkakeskus ja Rautatieasema sijaitsevat vieressä ja Askotalon alueella on, meneillään olevat alueen rakennustyötkin huomioiden, runsaasti viikonloppuisin maksutonta paikoitustilaa messuvieraiden autoille.

Messuilla tarjolla olevan tavarasta pääosa on ns. huomisen antiikkia. Tällä tarkoitetaan yleensä 1920–1980 -lukujen välillä valmistettua esineistöä ja siinäkin pääpaino on 1950–1960 -luvuilla valmistetussa tavarassa.
 
Mika Sirén arvioi tapahtumavieraiden esineitä
Huutokauppa Helanderin osastolla. 

Messuilla on Laatumessujen aikaisempien tapahtumien tapaan myynnissä molempina tapahtumapäivinä klo 10–16 välillä antiikkiesineitä, taidetta, designia, retroa, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kirjoja, postimerkkejä, postikortteja, rahoja, vanhoja tekstiilejä, yms. vanhaa ja keräilyllistä tavaraa. Muutamilla osastoilla on tarjolla myös uusia kädentaitajien tuotteita. Huutokauppa Helanderin osastolla arvioidaan maksutta messuvieraiden vanhoja tavaroita ja Lahden Postimerkkikerho ry:n osastolla arvioidaan vanhoja postilähetyksiä, postimerkkejä ja postikortteja.

Werstas-ravintola palvelee messuvieraita molempina messupäivinä koko messujen aukioloajan ja ravintolasta on saatavissa myös lounasta. Askotalon paikoitusalueet P1 ja P5 ovat maksutta messuvieraiden autojen käytössä viikonlopun ajan. Sisäänkäynti messuille tapahtuu F-kirjaimella merkitystä pääovesta Matkakeskuksen puoleisesta päästä rakennusta.

Ruutukaappauskuva: www.askonalue.fi

Tapahtumajärjestäjänä on vastaavia messutapahtumia vuodesta 1998 lähtien järjestänyt Hämeenlinnan Laatumessut / T:mi Hannu Tienhaara. Laatumessujen tapahtumia on järjestetty näiden vuosien aikana esim. Helsingissä, Hämeenlinnassa, Tampereella, Lappeenrannassa, Porvoossa, Heinolassa ja Lahdessa ennen tätä tapahtumaa yhteensä 114 kpl.

Lahden antiikki-, taide- ja keräilymessut
23.–24.3.2019
Askotalon tapahtumatori
Askonkatu 9, 15100 Lahti
Klo 10–16 molempina messupäivinä
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2196014937381330/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti