maanantai 25. maaliskuuta 2019

Avotakan päätoimittajasta Suomen lasimuseon ystäväyhdistyksen uusi puheenjohtaja

Suomen lasimuseon ystävät ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi 21.3.2019 on valittu Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Suomen lasimuseon ystävät ry perustettiin vuonna 1985 ja siihen kuuluu yli 800 jäsentä. Sen tehtävänä on tukea museota monin tavoin: avustamalla julkaisu- ja kokoelmatoimintaa, organisoimalla vapaaehtoistyötä ja järjestämällä tapahtumia. Ystäväyhdistyksen jäsenille on tarjolla monenlaisia etuja, muun muassa kiinnostavia retkiä, alennuksia museokaupassa ja kutsuja museon tilaisuuksiin.Kari-Otso Nevaluoma piti Kerttu Nurmisen 
näyttelyn avajaispuheen toukokuussa 2018 
Suomen lasimuseossa.

Uusi puheenjohtaja on tietoinen jäsenistön intohimoisesta suhtautumisesta aiheeseen ja kutsuukin heitä ideoimaan kanssaan:
”Suomen lasimuseon ystäväyhdistys on maamme merkittävimpiä ystäväyhdistyksiä. Sillä on erittäin tärkeä rooli museon toiminnan tunnetuksi tekijänä, lasitietouden ja -tutkimuksen levittäjänä sekä koko suomalaisen lasialan edistäjänä. Yhdistyksen jäsenet ovat intohimoisia ja tiedonjanoisia lasin harrastajia, joille esimerkiksi Lasipäivä sekä Lasi- ja keräilytapahtuma ovat vuoden kohokohtia. Minun ensimmäinen tehtäväni on miettiä yhdessä heidän kanssaan, miten tapahtumia voi kehittää entistä paremmiksi, millaisia uusia toimintamuotoja meillä voi olla ja miten voisimme kertoa entistä monipuolisemmin ja aktiivisemmin lasialaan liittyvistä asioista. Itse pidän tärkeänä museossa pidettäviä luento- ja keskustelutilaisuuksia, koska niissä on tarjolla informaatiota, jota ei saa mistään muualla. Haluan myös nostaa esiin yhdistyksen jäsenkuntaan kuuluvia harrastajia ja heidän kokoelmiaan. Ne ovat ainutlaatuisia”.

Suomen lasimuseon johtaja Hanna Mamia-Walther on erittäin iloinen valinnasta ja tulevasta yhteistyöstä:
”Suomen lasimuseolla ja museon ystäväyhdistyksellä on pitkälti samat tavoitteet. Kari-Otso Nevaluomalla on päätoimittajana pitkänlinjan kokemusta lehtiensä lukijoiden mieltymysten arvostamisesta ja toiminnan kehittämisestä niiden mukaisesti. Hänellä on henkilökohtainen kiinnostus lasia kohtaan, niin kuin meillä kaikilla. Tästä on hyvä jatkaa!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti