maanantai 17. joulukuuta 2018

Maija Arponen – My first FujitsuMaija Arponen: Solo.
 
Suomen lasimuseossa Riihimäellä on esillä joulukuun loppuun asti Maija Arposen näyttely My First Fujitsu.
Maija Arponen My first Fujitsu
-näyttelyn avajaisinfossa marraskuussa
Suomen lasimuseossa.

Maija Arponen on psykologi ja taiteentutkimuksen maisteri, joka työskentelee animaatiotuotantoyhtiön kehitysjohtajana. Arponen on opiskellut kuvataiteita ja lasitaidetta Aalto yliopiston avoimessa yliopistossa. My First Fujitsu on hänen toinen näyttelynsä.

Maija Arponen: Kesken jääneet.

”My first Fujitsu koostuu teoksista, joissa olen sulattanut osia ensimmäisestä kannettavasta tietokoneestani lasin sisään. Koneeni on matkustanut mukanani ja ollut minuuteni jatke. Sen mentyä rikki säilytin sitä vuosia vaatekomerossani. En halunnut, että se olisi saastuttavaa romua. Halusin, että kannettavani sisältävät jalometallien oksidit kohtaavat valon”, kertoo Arponen tämän näyttelyn taustoista.

Maija Arponen: Böö.

Tietokoneen osat ovat sulatetun lasin sisällä. Raaka-aineena Maija Arponen on käyttänyt ikkunalasituksia tekevän yrityksen jätteeksi jääneitä paloja, jotka on sulatettu keramiikkauunissa. Arponen on tehnyt myös keramiikkaa ja häntä on siinä kiinnostanut erityisesti lasitteiden oksidit. Yllätyksellisyys, sattumanvaraisuus ja keskeneräisyys ovat asioita, jotka kiinnostavat Arposta.


Maija Arponen – My first Fujitsu
16.11.–30.12.2018


Maija Arponen: Kuparimyrsky.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti