tiistai 11. syyskuuta 2018

Suomen lasimuseoon pääsee nyt milloin tahansa – virtuaalimuseo avautui tänään

Tästä näkymästä voi aloittaa virtuaalivierailun
Suomen lasimuseoon.

Kansainvälisesti tunnetussa, suomalaista lasia ja lasitaidetta tutkivassa sekä esittävässä Suomen lasimuseossa on pistetty tuulemaan. Museonjohtajan pestissä alkuvuodesta aloittanut Hanna Mamia-Walther tekee työtään vahvasti suuntaa näyttäen ja museota kunnianhimoisesti eteenpäin luotsaten. Yksi kiinnostavimmista uusista asioista avautui tänään suurelle yleisölle: museo on tästä päivästä lähtien avoinna 24/7/365, virtuaalimaailmassa.
 
- Tavoitteenamme on nostaa lasimuseon kokoelma entistä paremmin esiin. Näin tavoitamme potentiaalisesti kaikki verkkoyhteyden päässä olevat suomalaiset ja näkyvyytemme tulee nousemaan huimasti myös kansainvälisillä areenoilla, Mamia-Walther summaa uuden avauksen taustaa.
 
Lasimuseon sisääntuloaula ja ruudun alareunassa
ensimmäisen kerroksen eri huonetilojen valintaikkunat.

Sekä museon kokoelmaan, että upeaan, Tapio Wirkkalan suunnittelemaan rakennukseen pääsee sukeltamaan suoraan tietokoneen ruudulta miltei kuin tosielämässä. Esittely tulee näkymään joko suomeksi tai englanniksi, käyttäjän oman valinnan mukaan.

- Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme virtuaaliesittelylle on lasimuseon kokoelman esitteleminen aivan uudella tavalla, museonjohtaja Mamia-Walther mainitsee.
 
Virtuaaliesittelyssä voi ”nukkekoti”-näytön kautta
katsella rakennuksen erilaisia tiloja ja zoomata
sitten haluamaansa huonetilaan.

Uudenlaisen tavan tuo toki se, että ilman lisälaitteita kokoelmaa voi ihailla verkon kautta aina halutessaan, mutta myös se, että virtuaaliesittelyssä niin kokoelmaan kuin rakennukseen voi tutustua hyvin läheltä, hyvin yksityiskohtaisella tasolla. Esittelyn avulla kenellä tahansa on mahdollisuus päästä museon aarteiden äärelle, niiden saavutettavuus nousee aivan uudelle tasolle.

- Juuri tällaisia tekoja Riihimäen strategia on käytännössä. Uudenlaisilla tavoilla saamme entistä enemmän konkretiaa asukkaiden arjen helpottamiseen. Tämän tyyppisiä ideoita etsimme myös peruspalveluiden toteuttamiseen, kaupunginjohtaja Sami Sulkko kommentoi.
 
Näkymä museon kakkoskerroksen keskimmäisestä
salista, jossa on mm. paljon kristalliesineitä.

Strategiaa käytännössä on myös virtuaaliesittelyn hankinta: se työllistää nimenomaan Riihimäellä. Toteuttajayritys Digital Lighthouse tähtää korkealle, mikä näkyy myös esittelyyn tehdyssä työssä: laadukas jälki tekee oikeutta niin lasimuseon kokoelman helmille kuin museorakennuksellekin.

Suomen lasimuseoon pääset virtuaalivierailulle osoitteessa www.suomenlasimuseo.fi/virtuaaliesittely

Ohjelma toimii ilman ladattavia lisäosia kaikilla selaimilla ja myös kaikilla laitteilla. Kokemus on hieno suoraan ruudulta, mutta parhaimmalla tavalla museotunnelmaan pääsee käyttämällä vierailun aikana VR-laseja.
 
Lähde: Suomen lasimuseon tiedote 11.9.2018

Näkymä kolmannessa kerroksessa esillä
olevasta Helena Tynellin näyttelystä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti