maanantai 2. heinäkuuta 2018

Raaseporissa kolme antiikkitapahtumaa


Fiskarsin ja Billnäsin ruukkitaajamissa järjestetään tällä viikolla antiikkipäivät torstaista 5.7. sunnuntaihin 8.7. ja lisäksi samaan aikaan Fiskarsin kyläyhdistys järjestää antiikkitorin. Facebookissa on jo nähtävissä valokuvia ja videoita rakenteilla olevista osastoista tapahtumapaikoilla.

Fiskarsissa tapahtuma on vanhassa
tutussa paikassa.
 
Fiskarsin antiikkipäivät ry järjestää tapahtuman entiseen tapaan Vanhalla Veitsitehtaalla, jonne pystyttää myyntiosastonsa noin 70 kauppiasta. Tapahtuma tarjoaa laadukkaan valikoiman sisustukseen, kattaukseen ja keräilyyn soveltuvia huonekaluja, taidetta, pienesineitä ja tekstiilejä 1700 –luvun antiikista 1900 –luvun designiin asti.

Billnäsissä tapahtuma palaa
vanhan ruukin miljööseen.
 
Billnäsin perinne- ja antiikkipäivät pidetään tänä vuonna Billnäsin ruukissa, kun Wanha Tammitori järjesti tapahtuman aikaisemmin Billnäsin ratsastusmaneesissa ja sen ympäristössä vuosina 2013 – 2017. Sitä aikaisemmin Billnäsin ruukissa antiikkitapahtumaa järjesti kiinteistön omistajan, Olli Muuraisen, yhtiö Managementi Events muutaman vuoden ajan. Vuonna 2010 tapahtuma jakautui kahtia, kun osa kauppiasta perusti oman tapahtuman Fiskarsin Vanhalle veitsitehtaalle.

Raaseporissa, tai silloisessa Karjaan kunnassa, järjestettiin ensimmäinen antiikkitapahtuma Fiskarsin Lukaalissa vuonna 1991. Silloin paikalla oli 15 antiikkikauppiasta ympäri maata. Tapahtuma siirrettiin Billnäsin Ruukkiin ja se kasvoi vuosien saatossa alan kesäkauden kohokohdaksi.

Fiskarsin antiikkitorin kartta.
 
Fiskarsin Antiikkitorilla on lähes 70 myyntipaikkaa ja se on olennainen osa tätä kolmen tapahtuman kokonaisuutta.

Fiskarsin antiikkipäivien pääsymaksu on 10 euroa, Billnäs oli maneesissa ilmaistapahtuma, nyt pääsymaksu on 5 euroa. Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenkortilla on molempiin tapahtumiin vapaa sisäänpääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti