tiistai 10. heinäkuuta 2018

Restaurantapäivät eivät enää entisen veroiset


Tampereen seudun mobilistit ry on vuodesta 1975 alkaen järjestänyt rompetorin Kangasalalla. Viime vuonna tapahtuma siirtyi Pikkolan koulun alueelta Tampereen toiselle puolelle, Teivon raviradalle Ylöjärvelle. Syynä siirtymiseen oli tilanpuute, kun Pikkolan alueelle rakennettiin ammattikoululle uusi rakennus ja teitä levennettiin. Kangasalalla järjestettiin viime vuonna uusi tapahtuma: Kangasala retro, mutta se ei jatkunut enää tänä vuonna.

Vuosien aikana Kangasalan rompetori saavutti valtakunnallista mainetta ja sinne saapui monta sataa myyjää ja tuhansia asiakkaita joka vuosi. Tavaravalikoima oli laaja ja lasinkeräilijöillekin oli runsaasti tarjontaa. Valokuvia noista vanhoista tapahtumista voi katsoa tämän blogin arkistosta, esim. kirjoittamalla googlen hakuun ”Lasinkeräilijän + Kangasala”. Tapahtuman nimenä on ollut Restauranta-päivät tai lyhemmin RR-päivät, mutta asiakkaat ovat puhuneet Kangasalan rompetorista.

Paikan vaihdos on muuttanut tapahtuman luonteen täysin: perjantaina puolenpäivän aikaan myyjiä oli ehkä pari sataa, eikä asiakkaitakaan ollut runsaasti. Tavaravalikoima on palautunut rompetorien alkuvaiheeseen eli autojen ja moottoripyörien osien sekä muun rompetavaran osuus myyntiartikkeleista oli suuri. Lasiesineitä ja muuta taideteollisuustavaraa oli tarjolla vain murto-osa siitä, mitä aikanaan näkyi Kangasalan pöydillä. Radiradan keskusta on tapahtumapaikkana paljon kolkompi kuin Pikkolan koulun viereinen puistomainen viheralue.


Teivon raviradan ”logo”.
 

Tällä pöydällä oli taideteollisuustuotteita.


Näissä pulloissa oli ilmeisesti alkuperäiset etiketit, kun
paljon on myynnissä vanhoja pulloja, joihin on liimattu
itse tulostetut "vanhat" merkit.


Perinteistä rompetoritavaraa.


Mm. Esteri Tomulan Emilia-sarjan esineitä.


Raviradalle olisi mahtunut enemmänkin myyjiä.
 Tällä pöydällä oli runsaasti kotimaista lasia.Airamin mainostuhkakuppi on hehkulampun muotoinen.


Opetustaulussa tamperelainen kansallismaisema.

 
 Arabian mainostuhkakuppi on
wc-pöntön muotoinen.Hekin ovat jo eläkeikäisiä.

Kaj Franckin ilmafiligraanimaljakko Vire.

Alkuperäiset lonkeropullot tulivat markkinoille
1952, mutta tällaisissa kertakäyttöpulloissa niitä
valmistettiin ainakin vielä 1960-luvulla.
Olympialaiskävijän pukupussi vuodelta 1980.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti