keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Lasimuseolle uusi johtaja


Suomen lasimuseo Riihimäellä jouluisessa ympäristössä
 
Riihimäen kaupunki on valinnut omistamalleen Suomen lasimuseolle uuden johtajan, joka on Hanna Mamia-Walther. Hän työskentelee tällä hetkellä Espoon modernin taiteen museo EMMAn näyttelyamanuenssina ja on työskennellyt myös Taidehallin näyttelypäällikkönä. Lasimuseon edellinen johtaja Heikki Matiskainen jäi eläkkeelle elokuussa 2016 ja sen jälkeen museon vt. johtajana on toiminut museon pitkäaikainen intendentti Kaisa Koivisto. Uudessa tehtävässään Mamia-Walther aloittaa helmikuussa.

Tammikuun ajan Suomen lasimuseon on kiinni huoltoseisokin vuoksi, kuten aikaisempinakin vuosina. Poikkeuksena on lauantaina 27.1. järjestettävä Lasipäivä, jolloin museoon on vapaa pääsy.

Hanna Mamia-Walther kuvattuna Ylen
haastattelussa Taidehallissa 2014.
 
Riihimäen paikallislehti Aamuposti julkaisi sivun mittaisen Hanna Mamia-Waltherin haastattelun 16.12. Jutussa uusi museonjohtaja kertoo haluavansa museon tavoittavan entistä useampia kävijöitä ja hän sanookin selvittävänsä keitä lasimuseon yleisöön kuuluu ja keitä lähdetään tavoittelemaan.

”Yleisö haluaa nähdä tietyin väliajoin klassikkoja, mutta museolla on myös pedagoginen tehtävä tuottaa tutkimusta ja opettaa yleisöään näkemään asioita uudella tavalla”, Mamia-Walther sanoo Pia Hermeen toimittamassa Aamupostin jutussa.

Toinen asia, johon uusi johtaja sanoo puuttuvansa, on lasimuseon näkyvyyden lisääminen: ”Lasimuseon markkinointi kaipaa ehdottomasti parantamista.” Lehdessä kerrotaan, ettei ”Mamia-Walther halua tehdä museoista mitään sirkuksia ja huvipuistoja, mutta museotarjonnan paketointi niin, että se saavuttaisi monipuolisen katsojajoukon, on hänestä tärkeää.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti