sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Ylen Aamu-tv vieraili Fiskarsissa


Ylen Aamu-tv:n toimittaja Sari Huovinen haastatteli
Fiskarsin Antiikkipäivät ry:n puheenjohtaja
Risto Muuria aamulla klo 8:45.
 
Ylen Aamu-tv:n kuvausryhmä ja toimittaja Sari Huovinen vierailivat torstaiaamuna Fiskarsissa ja he tekivät neljä osuutta TV1:n Aamu-tv:n suoraan lähetykseen.


Kari Selkälä kertoi Fiskarsin ruukkikylän
merkityksestä Fiskars-konsernille.

Ensimmäisessä osiossa haastateltavana oli Fiskars Oyj:n kiinteistöliiketoiminnan johtaja Kari Selkälä, joka kertoi Ruukin ja Fiskars-yhtymän historiasta ja nykyisyydestä. Ohjalmaosuuden voi katsoa Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/1-3063806?autoplay=true. Tuossa klipissa on kooste useassa torstaiaamun keskustelunaiheesta ja Fiskars-esittely alkaa noin 10 minuutin kohdalla ohjelman alusta.

Lasinpuhaltaja Tarmo Maarosen Bianco Blu
–yrityksen lasihytti on Fiskarsissa, kuten
seppämestari Upi Anttilan paja.
 
Fiskars-aamun toisessa osiossa vieraina kävivät perinneammattien edustajat: seppämestari Upi Anttila ja lasinpuhaltaja Tarmo Maaronen, joilla molemmilla on työpajat ruukkikylässä. Teknisten ongelmien vuoksi tuosta osuudesta on Yle Areenasta katsottavissa vain osa: http://areena.yle.fi/1-3552702

Pekka Brummer kertoo Tapio Wirkkalan meillä
vähemmän tunnetusta puolesta: Rosenthalin
tehtaalle muotoilluista keramiikkaesineistä.
 
Aamun viimeisen keskusteluosuuden aiheena oli Antiikkipäivät Fiskarsin veitsitehtaalla. Aluksi Huovinen haastatteli Brummer & Brummer Oy:n Pekka Brummeria, joka keskittyi Fiskarsissa myymään Tapio Wirkkala Rosenthal-keramiikkaa. Pääosa ajasta käytettiin Fiskarsin Antiikkipäivät ry:n puheenjohtajan, antiikkikauppias Risto Muurin kanssa keskustelemiseen. Muuri kertoo muistavansa kuinka oli ensimmäistä kertaa huutokaupassa jo 3-vuutiaana. Hänen äitinsä ja isoäitinsä olivat keräilijöitä ja kipinä siirtyi Ristolle verenperintönä. Muuri on työskennellyt antiikkikauppiaana jos neljännesvuosisadan, hänen mukaansa lehdet ja tv-ohjelmat nykymäärittävät ihmisten makua sekä vaikuttavat näin ostotrendeihin. Kuolinpesät ja muuttopesät ovat Muurin pääasiallinen sisäänostokanava. Vanhemmiten muutetaan ainakin pääkaupunkiseudulla pienempään asuntoon ja lopulta hoitolaitokseen, jolloin vuosikymmenten aikana kerätyt esinekokoelmat myydään uudelleen kiertoon. 
 
Ohjelmaosuuden klippi on katsottavissa Yle Areenassa:
 
 
Kauppiasyhdistyksen pj. Risto Muuria haastateltiin
Antiikkiliike R. Muurin osaston vieressä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti