maanantai 11. heinäkuuta 2016

Lasitaidetta Fiskarsin kesänäyttelyssäVasemmalla on Camilla Mobergin ja työryhmän
Inclusive, vapaasti puhellettu lasi, 2016.
 
Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoma on ainutlaatuinen yhteisö, jonka jäsenet joko asuvat tai työskentelevät Fiskarsin Ruukissa Raaseporissa. Osuuskunta on perustettu vuonna 1996 ja siihen kuuluu nykyään 110 jäsentä, jotka edustavat kymmeniä erilaisia käsityön, muotoilun ja taiteen aloja. Onomalla on Fiskarsissa myös oma myymälä, Onoma Shop.

Osuuskunnan näkyvin toimintamuoto on näyttelyiden järjestäminen. Niiden myötä Fiskarsin ruukki on vakiinnuttanut asemansa korkealaatuisen suomalaisen käsi- ja taideteollisuuden esittelypaikkana. Vuonna 2016 Onoman toiminnan kehittämisen keskiössä ovat yleisötyö ja viestintä. Kehittämistyötä tukee Sophie von Julinin säätiö.

 
Kesänäyttelyn teemana kasvu.
 


Kuvaaja lähestyy Renata Jakowleff´in Kiiltokuvaa.


Jakowleff´in teos koostuu useista
vaaleanpunaisista lasipalloista.Jakowleff´in teos oikealla ja taustalla näkyy
Jaana Syvänojan Uudesti syntyvä maailma
–teos vuodelta 2014.


Jaana Syvänoja: Uudesti syntyvä maailma –teoksen
materiaaleina ovat ruusun terälehdet ja akryyli.

Villi, orgaaninen, matemaattinen, terapeuttinen, hallitsematon, esteettinen, urbaani… Fiskarsin Kuparipajassa 14.5. avatussa kesänäyttelyssä nähdään yhteensä 45 erilaista tulkintaa kasvusta. Tekijästä riippuen, kasvu voi merkitä teoksen tai tuotteen rakenteen ja materiaalin lisääntymistä, luonnossa tai rakennetussa ympäristössä tapahtuvaa kasvua, lapsen varttumista aikuiseksi… Suuri osa töistä on esillä ensimmäistä kertaa.

Lasitaiteilija Camilla Moberg on testannut rajojaan valmistamalla lasiveistoksen monikulttuurisen projektin pohjalta. Projektissa mukana olleita maahanmuuttajia yhdistää koti Suomessa tai toive siitä.

Camilla Moberg + työryhmä: Inclusive.


Isokokoiset lasielementit hehkuvat kaaressa.


Työryhmän jäsenet on lueteltu
teoksen lähelle asetetussa kyltissä.


Kasvu -kesänäyttelyn myötä 1996 perustettu osuuskunta Onoma täyttää 20 vuotta.

Lähde: www.onoma.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti