perjantai 22. heinäkuuta 2016

Nuutajärven lasikylässä on Peep ShowPeep Show´n mainoslakana näyttely-
tilan ulkoseinällä Nuutajärvellä.
 
Nuutajärven Galleria Osuuskunnan järjestämä kesänäyttely Peep Show – Toinen todellisuus antaa näyttelyvieraille luvan tutustua lasitaiteilijoiden yllättäviinkin ajatuksiin. Yhteisen teeman alle on koottu näyttely, jossa 20 kotimaista lasitaiteilijaa esittelee teoksiaan laatikoissa, joihin näkee sisälle vain pienen kurkistusreiän läpi. Esillä on abstrakteja mietteitä, esittävämpiä rohkeitakin kuvia, heijastuksia ja peilipintaa, kaikki ilmennettynä lasiin.

 
Jännityksiä ja yllätyksiä taiteen muodossa


Peep Show –Toinen todellisuus on saanut inspiraationsa satoja vuosia vanhasta esitysperinteestä, jossa sekä kuriositeetteja että tarinoita on esitetty mukana kulkevassa laatikossa. Laatikkoon kätketyt kuvat ja esineet ovat avanneet uteliaalle katsojalle uuden maailman, ja esitystapa on ylläpitänyt salaisuuden verhoa. Tämän päivän yhteiskunnassa, missä miltei kaikki on näkyvillä ja saatavilla heti, mahdollisuus yllättyä näkemästään on minimaalinen. Toiveena on, että voimme tarjota näyttelykävijöille jännitystä ja yllätyksiä lasitaiteen muodossa.

Näyttelyssä on esillä nuutajärveläisten lasitaiteilijoiden lisäksi kuusi muualla toimivaa uuden kotimaisen taidelasin kärkinimeä. Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat: Iiro A. Ahokas, Henni Eliala, Sara Hulkkonen, Renata Jakowleff, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Susanne Koskimäki, Ilse Lindqvist, Sini Majuri, Anu Penttinen, Janne Rahunen, Johannes Rantasalo, Gina Salaris, Markku Salo, Tero Silver, Jenni Sorsa, Lea Swantz, Kirsti Taiviola, Ella Varvio, Heikki Viinikainen, Matti Vilppula.

Näyttely on avoinna päivittäin klo 11–17. Vapaa sisäänpääsy.
Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO:n tavoitteena on vahvistaa 223-vuotiaan lasikylän asemaa uuden taidelasin keskuksena. Kesänäyttelyitä NuGO on järjestänyt vuodesta 2007 lähtien.
Näyttelyä tukee Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö.
Lähde. www.nuutajärvi.fiHämärän näyttelytilan lattialla on useita mustia
vanerilaatikoita, joissa olevia lasiesineitä voi kurkistella
laatikon kylkeen porattujen reikien kautta.


Markku Salo: Täällä vartioin minä.


Alma Jantunen: Paha päivä.


Heikki Rantanen: Ready to work.
 

Marika Kinnunen: People are strange.


Paikallislehden näyttävä juttu Peep Show –näyttelystä.


Samalla käynnillä kannattaa tutustua Pirkko
Tefken taidenäyttelyyn ruukkikäytävällä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti