maanantai 8. kesäkuuta 2015

Viisi yötä Riihimäen lasitapahtumaan


Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää perinteisen vanhojen lasiesineiden ja muiden keräilytavaroiden myyntitapahtuman Suomen lasimuseon piha-alueella Riihimäellä lauantaina 13.6. kesäkuuta. Tapahtumassa yhdistyksen jäsenet eri puolilta Suomea myyvät pääasiassa lasiesineitä, mutta myös kaikenlaista muuta vanhaa keräilytavaraa. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 15. kerran.

Paikalla on noin 80 myyntiosastoa ja lasimuseon piha-alueella on käynyt keskimäärin 4000 - 5000 asiakasta vuosittain säästä riippuen. Tarjolla on kattava valikoima suomalaisen lasiteollisuuden tuotteita kotimaisen lasinvalmistuksen koko historian ajalta.

Tapahtuman yhteydessä julkistetaan myös Suomalaisen lasin vuosikirja 2015, joka on 154-sivuinen teos, joka esittelee vanhaa ja uutta suomalaista lasituotantoa. Tänä vuonna kirjan pääpaino on yhdistyksen 30-vuotisen toiminnan esittelyssä.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy klo 10 – 15. Suomen lasimuseo on auki normaaliin tapaan. Toukokuun lopulla siellä on avautunut laaja Timo Sarpanevan tuotantoa esittelevä näyttely Taidetta lasista. Kesäkuun alussa museossa avautuu Tapio Wirkkalan Rosenthalille suunnittelemien posliini- ja lasiesineiden näyttely Ajatonta kauneutta. Suomen lasimuseon osoite on Tehtaankatu 23, Riihimäki.

Tapahtuman järjestää talkootyönä Suomen lasimuseon ystävät ry ja sen tuotto käytetään yhdistyksen toimintatarkoituksen mukaisesti lasimuseon toiminnan tukemiseen. Yhdistys on perustettu 1985 ja siinä on yli 800 jäsentä. SLMY viettää 30-vuotisjuhliaan syyskuun alussa 5.9.


 

Lasi- ja keräilytapahtuma tunnettiin takavuosina Lasikirpputorin nimellä,
mutta kun tapahtumassa myytävien esineiden laatutaso oli ihan muuta
kuin kirpputoritavaraa, niin tapahtuman nimi muutettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti