perjantai 12. kesäkuuta 2015

Lasin ystävät koolla Riihimäellä 13.6.


Suomen lasimuseon pihalla oli eilen hiljaista, mutta huomenna
piha täyttyy iloisesta markkinatunnelmasta. Lipputangoissa
liehuivat eilen Suomen ja Saksan liput Tapio Wirkkalan
Rosenthal-näyttelyn avajaisten kunniaksi.
 
Huomenna lauantaina 13.6. tuhansia suomalaisista lasiesineistä kiinnostuneita henkilöitä matkaa Suomen lasimuseolle. Myyjiä on ennätysmäärä eli noin 90 ja kun ilmatieteenlaitos ennustaa upeaa kesäsäätä Riihimäelle, niin päivän aikana alueella vierailee viitisen tuhatta kävijää etsimässä ostettavaa tai muuten vaan ihailemassa lasiesineitä. Tuoreen ennusteen mukaan iltapäivällä klo 15 paikallissää tarjoaisi 24 asteen hellettä.
 
Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa päivä ja myös autopaikoitus on ilmainen. Museoon on normaali pääsymaksu, joka on aikuisilta 6 euroa, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta 4 euroa. SLMY:n jäsenet pääsevät museoon ilmaiseksi.
 
Välillä kannattaa käydä jäähdyttelemässä sisällä lasimuseossa, jossa on kolme upeaa näyttelyä esillä perusnäyttelyn lisäksi. Suuressa salissa on laaja Timo Sarpanevan lasimuotoilua esittelevä näyttely ja kolmannen kerroksen näyttelytilassa on juuri auennut mielenkiintoinen Tapio Wirkkalan Rosenthalille muotoilemien lasi- ja posliiniesineiden näyttely. Sisääntuloaulan parvella on esillä Riihimäellä osuuskunta Lasismissa työskentelevän Helmi Remeksen kirkasta ja valkoista yhdistelevien lasiesineiden näyttely Valkoisesta valkoista.

Perusnäyttelyssä pääsee näkemään suomalaisen lasituotannon kehityksen ja lasitaiteemme klassikoita ei väsy katselemaan, vaan niin äärelle pysähtyy mielellään aina museolla käydessään.

Lisää lasimuseosta voi lukea netistä: www.suomenlasimuseo.fi


Tapahtuman järjestää Suomen lasimuseon ystävät ry talkootyönä ja yhdistyksellä on info-pöytä museon sisäänkäynnin vieressä. Siellä voi kysellä yhdistyksen toiminnasta, liittyä yhdistyksen jäseneksi sekä ostaa Suomalaisen lasin vuosikirjan 2015 ja myös viime vuoden vuosikirjoja on myynnissä tarjoushinnalla.
 
SLMY:n nettisivut: www.suomenlasimuseonystavat.fi

Suomen lasimuseo sijaitsee Riihimäen lasin entisissä tehdastiloissa.
Näihin tiloihin museo muutti vuonna 1981 kaupungin keskustassa
sijaitsevasta Allinnan kiinteistöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti