keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Nuutajärvi-aiheinen filmiesitys Suomen lasimuseossa sunnuntaina 15.6.2014


Anna van der Lei ja Kristos Mavrostomos  ovat tehneet lopputyönsä A DIALOGUE WITH GLASS  Aalto-yliopiston Taideteolliseen korkeakouluun keväällä 2014. Lopputyö sivuaa monipuolisesti Nuutajärveä. Laaja valokuva- ja videomateriaali dokumentoi helmikuussa 2014 toimintansa päättäneen Nuutajärven lasitehtaan toimintaa, mutta kertoo myös edelleen jatkuvasta lasin tekemisestä Nuutajärven lasikylässä. Osana lopputyötä tekijät järjestivät workshopin lasikoulussa. Workshopin töitä on esillä myös Nuutajärvi – Päättymätön tarina 220 vuotta lasihistoriaa taitekohdassa –näyttelyssä. Suomen lasimuseon kesänäyttely on avoinna 14.9.2014 saakka.
 

Sunnuntaina 15.6.2014 klo 14 ja klo 16 esitetään Anna van der Lein ja Kristos Mavrostomosin lyhyt Nuutajärvi-dokumenttifilmi. Esityksen jälkeen tekijät kertovat työstään.

 
Museossa voi tutustua myös kahteen muuhun erikoisnäyttelyyn, tällä viikolla avattavaan  Lasimiehet Jake and Jones – Jaakko Liikanen  & Joonas Laakso, riihimäkeläisen mestarilasinpuhaltajan ja hänen lahjakkaan oppilaansa vuoropuhelu sekä Soda Shop – Lasia raikkaudella!, Marjut Nummisen ja Aino Vilppaan lasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti