torstai 12. kesäkuuta 2014

Design Forum Shop lopettaa


Helsingin Sanomat uutisoi tänään Kaupunki–sivustollaan (A22), että Helsingin Erottajankatu 7:ssä useita vuosia toiminut Design Forum Shop suljetaan kannattamattomana. Liikkeessä on myyty pienten yritysten tekemiä suomalaisia muotoilutuotteita, muun muassa suomalaista studiolasia. Liikkeen lopettamisen jälkeen ei Helsingissä ilmeisesti ole yhtään paikkaa, jossa voisi nähdä ja ostaa muuta uutta suomalaista lasimuotoilua kuin Iittalan tuotteita.

Hesarin jutussa haastateltu Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Mikko Kalhama kertoo, että myymälä on ollut tappiollinen koko 23-vuotisen toimintansa ajan. Kun tietää millaisen provision liike on ottanut myymistään tuotteista, niin tappiollisuuden syitä voi pohtia.

Design Forum Shopin omistava Design Forum Finland perustettiin 1875 Suomen Taideteollisuusyhdistyksen nimellä. Yhdistyksen kunniakkaaseen historiaan voi tutustua netissä: http://www.designforum.fi/design_forum_finland/historia

Vuosien saatossa yhdistyksen ulkopuolelle on siirtynyt Ateneumin taidemuseo, taiteen koulutus (ex. taideteollinen korkeakoulu, joka nyt on osa Aalto yliopistoa), Designmuseo (ex. Taideteollisuusmuseo) ja Form Function Finland –lehti on lopetettu.

Suomen Kulttuurirahaston tuella on Erottajankatu 9:n sisäpihalla pidetty Design Forum Showroom –nimistä näyttelytilaa.


 
Kuvaruutukaappaus: www.designforum.fi/shop
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti