tiistai 2. lokakuuta 2012

Yle Teeman design-sarja alkaa tänäänTänään 2.10. alkaa Teemalla 18-osainen Pro arte utili –sarja suomalaisesta muotoilusta. Sarjan tuotti 1980-luvun alussa Yle TV1:n kulttuuritoimitus ja sen toimitti Kirsti Petäjäniemi. Aikanaan sarja esitettiin viikon välein jakso kerrallaan, nyt sarja esitetään useamman jakson paketeissa tiistai-iltaisin kolmen viikon välein.

Ohjelman toimittaja-ohjaaja Kirsti Petäjäniemi palkittiin tästä sarjasta valtionpalkinnolla ja Jussi-kunniakirjalla vuonna 1982. Jokainen jakso on itsenäinen dokumenttielokuva ja ne kertovat kohteistaan sekä kuvaavat kohteittensa aikaa. Samalla ne toimivat kuvausajankohtansa, 1980-luvun alun, ajankuvina.

Tänään nähdään Aino ja Alvar Aallosta kertova jakso nimeltä Villa Mairea. Toinen jakso käsittelee sekin Alvar Aaltoa. Kolmas osa esittelee arkkitehti ja muotoilija Eliel Saarista ja neljäs lasimuotoilija Kaj Franckia. Jakson nimi on Lasikylä ja se on kuvattu Nuutajärvellä. Ohjelmaa esitettiin viime vuonna Design-museossa Kaj Franckin näyttelyn yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti