keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Elmar Granlundin suunnittelemaa pukeutumispöydän esineistöä

 

Ahlström –konserniin kuuluneet Karhulan ja Iittalan lasitehtaat järjestivät avoimen lasimuotoilukilpailun vuonna 1932 saadakseen uutta mallistoa tuotantoon. Kilpailussa oli 4 sarjaa: juoma-astiastot, puristelasiastiastot, pukeutumispöydän välineet ja taidelasi. Kilpailuun tuli 131 ehdotusta, joista 22 lunastettiin.

Pukeutumispöydän esineet, joita kutsutaan myös toilettisarjoiksi, olivat enemmän jo päättyneen 1920-luvun esineistöä, joten sen merkitys jäi kilpailusarjoista vähäisimmäksi. Sarjan voitti Elmar Granlund värillisestä kristallista tehdyllä 444-sarjalla. Toisen ja kolmannen palkinnoin sai Antti Salmenlinna.

100 vuotta Karhulan lasia –kirjan sivulla 69 on mustavalkoinen kuva kolmesta sarjaan kuuluvasta esineestä. Ilmeisesti tuotantomäärä on jäänyt kovin pieneksi, koska sarjan esineet ovat harvinaisia.
 


 
Elmar Granlundin 444-nimiseen pukeutumispöydän välineet -sarjaan kuuluu 2 erikokoista parfyymipulloa ja 2 erikokoista kannellista rasiaa. Tämän sarjan toisesta pullosta puuttuu korkki ja molemmista rasioista puutuu kannet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti