maanantai 1. lokakuuta 2012

Lahden antiikkimessut järjestettiin Jokimaan raviradalla



Keräilykuumeen järjestämät Lahden antiikki- ja keräilymessut olivat nyt ensimmäisen kerran Jokimaan Ravikeskuksessa. Matkaa Lahden keskustasta Jokimaalle on noin 5 kilometriä, joten se on kävelymatkaksi hieman liian pitkä. Piti siis etsiä jonkinlainen kuljetus. Taksilla tietysti olisi päässyt helpolla, mutta kaikkitietävä Internet kertoi,että kauppatorilta pääsisi bussilla numero 12 melko lähelle. Se piti kokeilla käytännössä ja se myös toimi. Bussia odotellessa oli hyvä katsella torilla olleiden kirpputorikauppiaiden tarjontaa. Heitä oli kauniina syyspäivänä yli kymmenen ja näinkin hyvää lasia oli myynnissä. Tällä pöydällä oli esimerkiksi kaksi Jorma Vennolan suunnittelemaa Iittalan kylän taloa sekä Erkkitapio Siiroisen Tellus-pullot sekä ruskeana "tavallisena" että kirkkaana pitkäkaulaisena versiona.



Messut pidettiin tämän rakennuksen toisessa kerroksessa olevassa Toto-hallissa.



Myyjiä oli noin 30 ja lauantaina aamulla ostajiakin oli kymmeniä. Hallin kolme seinää oli melkein kokonaan lasia joten tila oli melko valoisa, vaikka hallin perällä oltiin keinovalon varassa.



Riihimäkeläisellä Oivalluksella oli näyttävä osasto aivan ikkunan vieressä.



Fifty-Sixty Style Turusta oli tuonut Lahteen hyvän valikoiman laadukasta lasia.



Messuilla oli useita harrastelijakauppiaita, joilla ei ole varsianista yritystä. Ylläoleva ja kaksi seuraavaa kuvaa ovat tällaisten kauppiaiden pöydiltä.



Harrastelijakauppiaat ovat usein myös itse keräilijöitä ja heillä on tarjolla hyviä esineitä.



Tälläkin pöydällä on hyvää lasia, mutta eniten asiakkaita tuntui kiinnostavan nuo pöydän kulmalla olleet pienet kengät.



Keräilijät etsivät messuilta harvinaisia esineitä kokoelmiinsa. Valokuvausta harrastava taas yrittää löytää erikoista kuvattavaa. Näillä messuilla oli helppo ottaa kuva, jollaista tässä blogissa ei ole aikaisemmin julkaistu. Toto-hallin lasiseinän takana oli tietysti ravirata jossa paikan "vakioasiakkaat" olivat harjoittelemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti