tiistai 28. elokuuta 2012

EU-tukea NuutajärvelleForssan Lehdessä 18.8. olleen jutun mukaan Hehkuva Nuutajärven lasikylä –hankkeelle on myönnetty 434.000 euroa EU:N ja valtion tukea. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin satatuhatta euroa enemmän ja tämän loppuosan maksavat Urjalan kunta, Fiskars Oyj ja Nuutajärven lasikylän yritykset. Noin kaksi vuotta kestävässä hankkeessa kehitetään Nuutajärven lasikylän vetovoimaa kohentamalla kylän ilmettä, järjestämällä tapahtumia ja tehostamalla markkinointia.

Tuija Luoman kirjoittamassa jutussa Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO:n puheenjohtaja Sara Hulkkonen sanoo, että tämä hanke on Lasikylälle elämän ja kuoleman kysymys.

Viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana Nuutajärven kohtaloa on aprikoitu, kun Nuutajärven lasitehtaan vanhat rakennukset ovat alkaneet rapistua ja vuosi sitten Nuutajärven lasimuseon kokoelmat evakuoitiin Vantaalle. Tänä keväänä osa kokoelmasta palautettiin näytteille lasimuseo Prykäriin ja nyt tämän EU-hankkeen myötä Lasikylän tulevaisuus näyttää valoisammalta.
 

Ensi lauantaina Nuutajärvellä on taas vilkasta, kun siellä vietetään vanhan ja uuden lasin tapahtumaa nimeltä Lasivitriini. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa ja siihen on vapaa pääsy. Päivän ohjelma julkaistiin eilen tässä blogissa ja lisää voi lukea netistä: www.lasivitriini.fi – sieltä löytyy myös klo 14 – 15 pidettävän huutokaupan kuvallinen huutokauppaluettelo.

 

 

Forssan Lehdessä 18.8. julkaistun jutun kuvan on ottanut Seppo Pessinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti