maanantai 26. syyskuuta 2011

Nuutajärven Lasivitriinissä runsas tarjonta

Toista kertaa Nuutajärven vanhan lasitehtaan tiloissa järjestetyssä Lasivitriini-tapahtumassa oli viime lauantaina 31 näytteilleasettajaa. Joukossa oli yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Myytävien lasiesineiden valikoima oli runsas ja monipuolinen. Eniten tarjolla oli 1950-70 -luvuilla valmistettuja esineitä, vanhempia oli niukemmin. Uudempaa tuotantoa oli esillä myyntipöydillä ja Lasikylän taiteilijoiden työhuoneilla. Huutokaupassa oli 32 kohdetta, painopiste oli uudemmassa tuotannossa.

Tapahtuma oli viimevuotiseen tapaan jaettu kahteen saliin, joista toiseen ei tullut lainkaan päivänvaloa. Sinne oli valaistus hoidettu osin työmaahalogenvalaisimilla, joiden valo on kovaa ja jyrkkää, mikä sopii huonosti lasiesineiden katseluun.

Vuosi sitten tapahtuman avautumista piti odottaa jonossa, nyt väkeä oli paikalla ensimmäisen tunnin aikana vähemmän kuin viime vuonna.

Designmuseo aiheutti ikävän yllätyksen tapahtuman järjestäjille viemällä pois ilman ennakkovaroitusta kaikki Nuutajärven lasimuseon esineet. Esineet ovat nyt varastossa Vantaalla. Tästä toimenpiteestä enemmän myöhemmin toisessa tämän blogin kirjoituksessa.Osto- ja myyntiliike Västäräkin pöydällä mm. hieno sininen Viialan sokerikko ohdakekuvioin.

Suuremmassa myyntihallissa oli hankalat valaistusolosuhteet.

Fitty-Sixtyn pöydällä hieno valikoima Nuutajärvellä valmistettuja Kaj Franckin ja Saara Hopean esineitä.


Ars Julikan valikoimaa.


Ajan-Muiston tarjontaa.


Yleensä runsain valokoima Okkolinin kristallia löytyy Ajan-Muiston osastolta.Tolkontiikin monipuolista valikoimaa.Pienemmässä salissa oli paremmat valaistusolosuhteet, etualalla Kari Alakosken lasitaidetta.
Tyhjässä Prykäri-lasimuseossa Suomen Lasimuseon edustajat tunnistivat yleisön lasiesineitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti