torstai 8. syyskuuta 2011

Bukowskin nettihuutokauppa leviää Suomeen

Bukowskin nettihuutokauppa Bukowskis Market avaa toimipisteen huomenna 9.9. Helsingin Isolla Roballa olevan huutokauppahuoneen yhteyteen. Kulku saman kiinteistön sisäpihan kautta näyttelypisteeseen tapahtuu Yrjönkadun puolelta. Helsingissä myynnissä olevat kohteet ovat jo esillä netissä www.bukowskismarket.com. Lasiesineitä oli tänään listattuna yli 50.

Huutonettiin verrattuna etuna on se, että esineisiin voi käydä tutustumassa etukäteen ja ostaminen on muutenkin turvallisempaa; Huutonetissä tavara ei ihan aina vastaa sitä mitä myynti-ilmoituksessa kerrotaan.

Toinen suuri etu Bukowskis Marketin Helsingin toimipisteen avaamisesta on se, että nyt myös Ruotsissa myynnissä olevien kohteiden kuljetus Ruotsista Helsinkiin on edullisempaa ja rahdin hinta ilmoitetaan jo huutokauppakohteen tiedoissa. Aikaisemmin hinta oli tapauskohtainen. Uusi käytäntö tekee myös Ruotsissa myynnissä olevista lasiesineistä aikaisempaa kiinnostavampia. Useimmassa kohteissa rahdin hinta näyttää olevan 200 Ruotsin kruunua. Suomalaisen myyjän kannalta potentiaalinen ostajakunta laajenee.

Huono puoli tässä kehityksessa on se, että Bukowskin Collector-huutokauppoja ei enää järjestetä. Vanhojen esineiden kauppa näyttää siirtyvän yhä enemmän netin kautta tapahtuvaksi.1 kommentti:

  1. Mukava kuulla, että Bukowski siirtyy käymään huutokauppaa myös verkossa. Tuo esineiden ennakkoon tarkistelu mahdollisuuus on hieno ominaisuus.

    Valitettavan usein etenkin huutonetin tyyppisillä kierrätystavaraa myyvillä sivustoilla liikkuu kaikenlaista yrittäjää, ja sen seurauksena on usein pettymyksiä kaupankäynnin tuloksena.

    VastaaPoista