perjantai 12. huhtikuuta 2013

Lasinvalmistus loppuu Nuutajärvellä

YT-neuvottelut alkavat ensi viikolla ja ne koskevat sekä Nuutajärven että Iiittalan lasitehtaan koko henkilöstöä. Tällä hetkellä Nuutajärvellä on töissä 34 henkilöä ja Iittalassa 189. Fiskars-konserni omistaa nykyään molemmat tehtaat ja niissä on omistajan mielestä päällekkäisiä toimintoja. Purkamalla päällekkäisyyksiä työnantaja tavoittelee 36 henkilötyövuoden vähennystä. Tuotannon siirto on tarkoitus tehdä vuoden 2014 aikana.
 
Tässä blogissa on 19.11.2012 julkaistu juttu, jossa kerrotaan, että lasimassan valmistus lopetetaan Nuutajärvellä. Nuutajärvellä oleva mänkilaitos on tulossa käyttöikänsä päähän ja uusi päätettiin rakentaa Iittalaan, koska siellä lasimassan tarve on suurempi kuin Nuutajärvellä. Mänki on tehtaan tuotantoketjun alkupäässä oleva laitos, jossa lasin valmistuksen raaka-aineet sekoitetaan sopivassa suhteessa siirrettäväksi tehtaan sulatusprosessiin.
 
Kyllähän tuo marraskuinen tieto, sekä jo aikaisemmin esiin tullut Fiskars-konsernin haluttomuus panostaa Nuutajärven lasikylän kehittämiseen, ennakoivat loppua Nuutajärven lasitehtaalle.
 
Fiskars-konserni suunnittelee Iittalaan laajennusosaa ja laitekannan uudistamista. ”Keskittämällä kehittämispanokset yhteen toimipisteeseen pystymme turvaamaan oman lasinvalmistuksen Suomessa ja vaalimaan maailmankuulua taidelasinpuhallusosaamistamme edelleen. Lasimuotoilijoiden, tuotekehityksen, lasinpuhaltajien ja tuotannon ainutlaatuisen yhteistyön ansiosta voimme myös jatkossa kehittää erittäin vaativia ja korkealaatuisia tuotteita, joista Iittala on tunnettu kansainvälisesti”, sanoo Teemu Kangas-Kärki, Fiskarsin kodinliiketoiminnan johtaja.

Lähde: Fiskars-konsernin lehdistötiedote:
 http://www.fiskarsgroup.fi/uutiset/press_r.html?Id=omx_679509.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti