sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Kuvia Somerniemen kesätorilta 2023

 


Somerniemen kesätori on tavallisen kauppatorin ja kirpputorin yhdistelmä. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1987 alkaen ja joskus kymmenen vuotta sitten se oli hyvä paikka tehdä löytöjä, kun myyjiä oli vilkkaimpina päivinä 200–300 ja asiakkaitakin 6000–7000, silloin myyntipaikkoja jouduttiin sijoittamaan viereisen sahayrityksen pihallekin ja silti jotkut taisivat jäädä ilman paikkaa. Mahdollisten löytöjen lisäksi tällaisissa tapahtumissa eri puolilla Suomea parasta on niiden tunnelma, torikahvit ja paikallismurteiden kuuntelu.

Koronavuodet tekivät katkon tämänkin torin toimintaan ja eilen 17.6. oli aika paljon myyntipaikkoja tyhjillään ja asiakkaitakin oli varhaisaamulla vähemmän kuin takavuosina. Tällä kertaa kova helle ja samaan aikaan järjestetty Karkkilan rompetori varmaan vaikuttivat asiaan. Aikaisempina vuosina heinäkuu on ollut kaikkein vilkkain torikuukausi, joten ehkä silloin on Somerniemellä täydempää. Eikä sieltä tälläkään kertaa tarvinnut lähteä tyhjin käsin pois.

Vertailun vuoksi voi katsoa kuvia kesältä 2014 tämä blogin arkistosta; silloin oli lasiesineitä huomattavasti enemmän tarjolla: 

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2014/07/kuvia-somerniemen-kesatorilta.html

Torin tiedot: https://somerniemi.fi/kesatori

Aamulla ennen kahdeksaa torialueella oli vielä hiljaista. Yleensä hellepäivinä on varhaisaamulla liikkeellä enemmän sellaisia, jotka haluavat välttää kovimman auringonpaisteen.


Yhdestä puusta koverrettu vanha juustomuotti.




Kotimaisia mansikoitakin oli jo tarjolla.











Vielä 1960-luvulla tällaisia nenäliinoja oli arkikäytössä, nykyään ne ovat keräilytavaraa.




Somerniemen kesätorin käynnistäneet henkilöt olivat viisaita, kun istuttivat puita riveihin pysäköintialueen takaosaan. Nytkin autossa oli sopiva lämpötila kahden tunnin torivierailun jälkeenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti