perjantai 11. marraskuuta 2022

Kaikki lasista –näyttely Helsingin Annantalossa avautuu

 

Kuva: Suomen lasimuseo / Ella Tommila


Suomen lasimuseon ja lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon yhteistyön tuloksena on syntynyt lapsille suunnattu toiminnallinen Kaikki lasista -näyttely, jonka lähtökohtana on lasi ja sen monet ulottuvuudet. Suomen lasimuseon kuratoimassa näyttelyssä on esillä lasin erilaisia kirkkausasteita, erikoisia värejä, käyttö- ja taidelasia, lasin erilaisia tekstuureja, valmistusvälineitä sekä käyttökohteita.

Suomen lasimuseo ja Annantalo tekevät yhteistyötä näyttelyiden, tapahtumien ja oppimisen merkeissä. Pitkään valmistellun hankeen ensimmäinen yleisölle näkyvä tulos on marraskuussa 2022 Helsingissä avautuva Kaikki lasista -näyttely. Syksyllä 2022 vietetään Annantalon 35-vuotisjuhlavuotta ja YK:n kansainvälistä lasin vuotta.

Annantalon jälkeen Kaikki lasista -näyttelystä tulee osa Suomen lasimuseon kotimaan kiertonäyttelyitä ja sitä lainataan sopimuksen mukaan museoille, lasten ja nuorten taidekeskuksille sekä muille organisaatioille.

 

Kuva: www.annantalo.fi


Lasten oikeuksien viikon kunniaksi taidelasipuhaltajamestari Falk Bauerin työnäytös järjestetään lauantaina 19.11.2022 klo 10–15:30 Annantalossa. Bauer luo työnäytöksessään ötököitä ja muita menijöitä kuumasta lasista. Sunnuntaina 20.11. Falk Bauerilla on työnäytös Suomen lasimuseossa Riihimäellä.

Suomen lasimuseon näyttely Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa, Helsingissä 11.11.2022–25.2.2023. Annantalon osoite on Annakatu 30, Helsinki. www.annantalo.fi

Lähde: Suomen lasimuseo + www.annantalo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti