tiistai 15. marraskuuta 2022

Jenni Sorsan Leikki-näyttely Sipoon Gumbostardissa

 

Jenni Sorsa: Whirligig box 2, kuva: www.konstoform.fi


Jenni Sorsan näyttely on esillä Gumbostrand Konst & Formissa 27.11. asti, mutta galleria on suljettuna 17.-18.11. Leikki -näyttelyssä nähdään filigraanitekniikalla valmistettua raidallista ja värikkään veikeää taidelasia:

”Näyttelyn aihe liittyy lapsuusmuistoihini. Teemaa kuvaavia aihesanoja ovat mm. helistin, hyrrä ja karamelli. Lapsuuden ensimmäiset lelut ovat sentimentaalinen muisto, jota haluan vaalia. Haluan käsitellä myös omia naiseuteen liittyviä tuntemuksiani taiteeni kautta: Mitä on vauvakuume ja pesänrakennus? Mitä on olla lapseton omasta tahdostaan? Onko sinkkuus lapsellista? Kasvaako lapseton koskaan itse aikuiseksi?

Kaikkea tekemistäni ohjaa kiinnostus lasin tekniikoihin, kuten filigraanilasiin ja incalmoon. Näyttelyssäni esittelen leikitteleviä tulkintoja erilaisista filigraaniraidan kuviointitavoista. Taiteessani toistuu usein pyöreä muoto, kuten rengas, pallo tai kupla, joka onkin kaiken lasinpuhalluksen lähtökohta. Olen valmistanut kaikki näyttelyn uniikit lasiveistokset vuoden2022 aikana.”

 

Jenni Sorsa näyttelyesineiden äärellä, kuva: Lasikomppania.


Jenni Sorsa on Nuutajärveläinen lasitaiteilija ja lasinpuhaltajamestari, joka kuvaa työskentelyään näin:

”Lasinpuhallus merkitsee minulle itseni toteuttamista ja jatkuvaa haastetta. Lasi on materiaali, josta voi aina ammentaa uutta, eikä puhaltajana tule koskaan valmiiksi. Erityisen palkitsevalta tuntuu, kun on voittanut itsensä lasin edessä. Nautin lasihytin hektisestä ilmapiiristä ja sen kuumuudesta. Olen intohimoinen tanssija ja koen onnistumisen elämyksiä, kun kaikki sujuu työryhmässä ikään kuin valmiin koreografian mukaan. Jokainen työryhmässä tietää tehtävänsä, askeleet kohti valmista esitystä. Myös rytmi on olennainen osa lasinpuhallusta, koska lasi ei odota eikä anna periksi. Inspiraatiota ammennan lapsuuden leluista, sirkus taiteesta ja Space Age -estetiikasta.”

Lähde: https://konstoform.fi/tapahtumat/leikki/

Jenni Sorsa: Lollipop magenta , kuva: www.konstoform.fi


Jenni Sorsa: Buffoons 5, kuva: www.konstoform.fi


Jenni Sorsa: Rattle rack 4, kuva: www.konstoform.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti