maanantai 15. kesäkuuta 2020

Suomalaisen lasin vuosikirja 2020 on ilmestynyt

Suomalaisen lasin vuosikirjan 2020 
kannessa on Heikki Orvolan taidelasia.Suomen lasimuseon ystäväyhdistys on julkaissut vuosikirjasarjansa seitsemännen osan. Kirja kokoaa yksiin kansiin muun muassa yli 40 lasintekijän uusia teoksia vuodelta 2019. Kirjan muissa artikkeleissa syvennytään mm. Heikki Orvolan yli 50-vuotiseen uraan lasitaiteilijana.

Suomalainen design on erityisesti tunnettu lasitaiteesta, joka niitti mainetta ja kunniaa etenkin suomalaisen muotoilun kulta-aikana. Vahva perinne elää Suomessa ja kiinnostaa sekä kotimaassa, että kansainvälisesti. Vuosikirja on yksi yhdistyksen tavoista toteuttaa missiotaan, eli edistää suomalaista lasikulttuuria tekemällä alan toimijoita ja lasimuotoilua tutuksi.

Kirja toimitetaan vapaaehtoistyönä, rakkaudesta lasiin. Kirja on haluttu pitää korkeatasoisena ja useat artikkelit ovatkin vaatineet kuukausien työn ja jopa vuosia tietojen keräämisen. Jäsenistössämme on hyvin paljon asiantuntijuutta ja olemme todella iloisia, että sitä halutaan jakaa eteenpäin näin upealla tavalla.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n kustantaman kirjan ovat toimittaneet Jyrki Kippola, Satu-Lotta Peltola ja Jyrki Winter, graafisesta suunnittelusta vastaa Maara Kinnermä. Painotyön on tehnyt Premedia Helsinki Oy. Painos on 1200 kpl. Yhdistyksen jäsenet saavat kirjan jäsenetuna. Kirjaa myydään mm. Suomen lasimuseon myymälässä, hintaan 20 €. Kirjan ISSN-tunnus on 2342-3722.

Uurna ja Lautanen, taidelasia, Heikki Orvola, 1983

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti