torstai 11. kesäkuuta 2020

Markus Aremon Irtiotto – BREAK -näyttely Nuutajärvellä

Markus Aremon lasia.Kaj Franckin suunnittelemassa Designmuseo Nuutajärvellä on tänä kesänä esillä upea Markus Aremon näyttely Irtiotto - BREAK.

"Olen kahdesti Michelin-tähdellä (George*, Carma*) palkittu keittiömestari. Parasta ravintolan keittiössä on kokea yhdessä tekemisen tunnelma, paine, vapaus ja korkeatasoinen käsin tehty ruoka.

Kaksi vuotta sitten aloitin opiskelut lasin parissa Nuutajärvellä Ammattiopisto Tavastiassa. Olen löytänyt lasihytistä yhtäläisyyksiä ravintolan keittiöön: ryhmässä tekeminen, kuumuus, intohimo ja keskittyminen tekemiseen. On ollut mielenkiintoista tutustua kokonaan uuteen raaka-aineeseen, lasiin. Lasin parissa työskentely on lumoavaa, mutta samaan aikaan se haastaa tekijää.
Tulevaisuudessa haluan työskennellä sekä lasin, että ruoan parissa. Ehkä ne yhdistyvät parhaiten ruokapöydässä tai olotilassa. Ruokakulttuuri inspiroi minua myös lasinpuhalluksessa. Pyrin työskentelemään niillä taidoilla, mitä minulla on, silloin tekeminen on luontevaa. Tämä on paras tapa luoda uutta ja oppia jotakin uutta."


Suunnitellessaan Nuutajärven lasitehtaan museon vuonna 1977 taiteilijaprofessori Kaj Franck osoitti yhden vitriinin vaihtuville näyttelyille. Vitriinissä kulloinkin esillä oleva nykylasi on jatkumoa sitä ympäröivälle lasikylän rikkaalle historialle.
Designmuseo Nuutajärvi on avoinna ennakkovarauksesta ryhmille ympäri vuoden sekä kesällä 2020 seuraavasti:  ti–su 23.6.– 22.8. klo 11.00–16.00. Maanantaisin suljettu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti