tiistai 21. tammikuuta 2020

Kaisa Koivisto jäi eläkkeelleKaisa Koivisto oikealla, vasemmalla on museonjohtaja 
Hanna Mamia-Walther ja välissä työtovereita museolta.


Yksi aikakausi Suomen lasimuseon historiassa päättyi, kun museon pitkäaikainen intendentti Kaisa Koivisto jäi eläkkeelle 15.1.2020. Hän aloitti 1980 museoapulaisena museon sijaitessa vielä Allinnan kiinteistössä. Nykyisiin tiloihinsa museo muutti 1981. Koivistolla oli vielä opinnot Helsingin yliopistossa kesken, kun hän aloitti museolla, mutta hän eteni amanuenssiksi 1982 ja väiteltyään filosofian tohtoriksi 2001 hänet nimitettiin intendentiksi. Tämän jälkeen on seurannut jaksoja myös lasimuseon vt. johtajana edellisen johtajan Heikki Matiskaisen sijaisena.
 
Koivisto oli etukäteen ilmoittanut, ettei halua mitaleita 
tai prenikoita, mutta ”mitalin” hän kuitenkin sai.

Kaisa Koiviston museolta saama ”mitali”.


Kaisa Koiviston maine lasin asiantuntijana ja näkyvä työura saivat aikaan sen, että pitkään museo on henkilöitynyt Kaisa Koivistoon. Hänen lähtiessä 40:n vuoden työskentelyn jälkeen eläkkeelle, syntyy museoon iso aukko.

Suomalaisesta lasista on viime vuosina tehty melko vähän opinnäytteitä ja herääkin kysymys mistä tulevat ne henkilöt, jotka tulevaisuudessa työskentelevät Suomen lasimuseossa ja vievät suomalaista lasitutkimusta eteenpäin.

Anita Elomaa antoi muistoksi kaiverrettua pottilasia.

Ei Kaisa kuitenkaan kokonaan lasimuseota jätä, vaikka työura siellä nyt päättyykin, sillä hän on Lasipäivänä 25.1. tunnistamassa tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä museon toisessa kerroksessa klo 10–12.

Lasitutkimusta ja lasista kirjoittamista hän jatkaa projekteissa, joista ensimmäisenä on Kyösti Kakkosen kokoelmaan liittyvä teossarja.

Kaisa Koiviston ystäviä museon luentosalissa.

Ja sitten skoolattiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti