keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Lasipäivä Riihimäellä lauantaina 25.1.2020

                                                                                                             Lasipäivän 2020 flyerin voi tulostaa yhdistyksen nettisivuilta www.suomenlasimuseonystavat.fi


Ensi tammikuun Lasipäivän ohjelmaan ei tällä kertaa vuonna sisälly huutokauppaa. Tämän tilalle järjestetään jäsenten Löytöpöydän tai -pöydät, jotka sijoitetaan lasimuseon luentosaliin. Sinne voi jokainen jäsen tuoda 1–5 lasiesinettä myytäväksi. Myyjä määrittelee hinnan, mutta alin hinta on 100 euroa, sitä halvempia esineitä ei oteta vastaan. Yhtenäinen kokonaisuus, esim. karahvi ja lasit, katsotaan yhdeksi kohteeksi.

Myyntihinnasta yhdistys ottaa 10 prosentin myyntipalkkion. Esineitä myydään klo 11–14 ja ennen sitä luentosaliin ei ole pääsyä. Esineet voi maksaa käteisellä tai kortilla. Myyjien pankkitileille tehdään tilitykset 14 vuorokauden kuluessa. Jos esine jää myymättä, ei myyjälle tule kustannuksia. Lasipäivien järjestelyihin talkoolaisina osallistuvilta ei peritä myyntipalkkiota tehtävästä riippuen 3 tai 5 esineen osalta.

Esineiden pitää olla ehjiä, paitsi harvinaisissa esineissä voidaan tehdä poikkeus, mutta viasta pitää mainita myyntitoimeksiannossa. SLMY pidättää oikeuden olla ottamatta esinettä myyntiin, jos sitä epäillään korjatuksi, jälkisigneeratuksi tai muusta perustellusta syystä.

Myyjän pitää täyttää jokaisesta esineestä myyntitoimeksiantolomake, jonka voi tulostaa yhdistyksen kotisivulta ja täyttää ennakkoon kotona. Lomakkeita on myös esineiden vastaanotoissa saatavana. Ensimmäinen vastaanotto järjestetään keskiviikkona 18.12. klo 12–17 Suomen lasimuseon luentosalissa. Luentosalin pöydille mahtuu esineitä rajoitettu määrä ja niitä otetaan vastaan tuontijärjestyksessä niin paljon kuin mahtuu.

Mikäli tilaa on vapaana, järjestetään toinen vastaanotto Lasipäivää edeltävänä perjantaina 24.1. klo 12–16. Yhdistyksen kotisivulla ilmoitetaan, kun pöydille mahtuvien esineiden määrä on täysi, joten tammikuussa kannattaa tarkastaa tilanne ennen kuin lähtee viemään esineitä Riihimäelle.

Myyjän tulee noutaa myymättä jääneet esineet Lasipäivänä klo 14–15 ellei muuta ole sovittu esinettä myyntiin jätettäessä. Noutamattomat esineet katsotaan lahjoitetuksi yhdistykselle.

Esinetunnistusta on tarjolla klo 10–12 museon toisen kerroksen ensimmäisessä salissa, jossa ovat suomalaiset lasiteollisuuden hienoimmat helmet.

Huutokaupalta vapautuvaan tilaan suureen saliin siirretään luentosalin myyntipaikat ja sinne tulee myös uusia myyntipaikkoja. Parven myyntipaikat säilyvät ennallaan. Tästä johtuen myyntipaikkojen kokonaismäärä on lähes 60 kpl + luentosalin Löytöpöydät. Pari peruutuspaikkaa on tällä hetkellä (11.12.2019 aamulla) kirjoitettaessa vapaana; tiedustelut ja varaukset tapahtumat@suomenlasimuseonystavat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti