sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Pilvenmäen palkintolasi

Palkintopokaaliksi kovin yksinkertaisen 
lasin korkeus on 134 mm ja suuaukon 
halkaisija on 70 mm.


Pilvenmäen ravirata sijaitsee Forssassa valtatie 2:n länsipuolella. Lasissa ei ole mitään merkintää valmistajasta, mutta ruskean lasimassan perusteella naapurikunnan puolella toiminut Humppilan lasitehdas on ilmeinen valmistaja. Valmistusajankohta lienee 1970- tai 80-luvulla.

Pilvenmäen ravirata otettiin käyttöön vuonna 1949 ja se on yksi Suomen pisimpään samalla paikalla toimineista raviradoista. Pilvenmäellä on järjestetty Kuninkuusravit kolmesti vuosina 1968, 1988 ja 2006. Seuraavan kerran kuninkuusravit järjestetään Forssassa heinä-elokuussa 2021.

Osaisiko joku blogin lukija kertoa näistä 
palkintolaseista enemmän; missä ravi-
kilpailuissa niitä on annettu ja milloin?

Vuoden 1968 kilpailua varten Pilvenmäelle rakennettiin lasitettu istumakatsomo, joka otettiin käyttöön 1966. Toinen katsomorakennus valmistui vuonna 1975. Merkittävimmät Pilvenmäellä nykyään järjestettävät ravitapahtumat ovat Tammavaltikka ja Pilvenmäki Special. 1960–1990-luvuilla järjestettiin molemmille roduille tarkoitetut Tuoppi-ajot, jotka olivat aikansa legendaarisimpia ravikilpailuja Suomessa.

Pilvenmäen ravirata on yksi Suomen merkittävimpiä valmennuskeskuksia. Ratatalleilla toimii 20 valmentajaa, joilla on valmennettavinaan noin 300 hevosta. Raviradan yhteydessä toimii myös hevosklinikka.

Raviurheilun lisäksi rataa on käytetty moottoripyöräilyn maarata-ajojen kilpailuihin. Vuonna 2010 rata isännöi ensimmäistä kertaa maarata-ajojen MM-karsintakilpailuja. Vuotta myöhemmin Pilvenmäellä ajettiin ensimmäisen kerran maaratojen GP-osakilpailu. Moottoripyöräkilpailujen järjestämisestä vastaa Forssan moottoriseura. Moottoripyörien maaratakilpailu muistuttaa speedwaytä, mutta rata on pidempi. Vuosittain elokuun ensimmäisenä sunnuntaina Pilvenmäellä järjestetään Suomen suurin yksipäiväinen harrasteautojen kokoontuminen, Pick-Nick.

5 kommenttia:


 1. Tämä kaunis lasi on erittäin mukava kuva otettu.

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla Tuoppi ravien palkintoja.

  VastaaPoista
 3. Minulta löytyy samainen lasi Humppilan tarroilla, eli veikkauksesi valmistajasta osui oikeaan. Aikakaudeksi veikkaisin 80-lukua ja Tuoppi-ajoja mutta varmuutta ei ole.

  VastaaPoista
 4. Mulla olis noita 6 kpl jos jotain kiinnostaa..?

  VastaaPoista