perjantai 1. marraskuuta 2019

Nuutajärven Lasiakatemian toinen jakso alkaa tulevana viikonloppuna



Nuutajärven Lasiakatemian toiselle jaksolle on valittu kahdeksan osanottajaa. Hakemuksia Käyttöön vai näyttöön -teemaa kantavalle koulutusjaksolle saapui 26. Valitut osanottajat työskentelevät kolmen viikonlopun aikana marraskuussa Nuutajärven lasikylän hytissä. Työskentelyn seuraaminen on avointa niin medialle kuin yleisölle. Lisäksi opiskeluun sisältyy mentorointia ja luentoja.

Lasiakatemian tämänkertaisella jaksolla keskitytään sarjatuotetun lasin mahdollisuuksiin. Elämme tilanteessa, jossa sarjatuotantoa Suomessa on vain vähän, mutta kuluttajien kiinnostus on alkanut suuntautua yhä voimakkaammin lähellä valmistettuun, eettisempään kotimaiseen lasiin. Miten Suomessa tehdyt piensarjat saavuttavat kuluttajat ja keräilijät?

Lasiakatemia on osa Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön käynnistämää ja Suomen Kulttuurirahaston tukemaa New Finnish Glass -kehittämisprojektia. Lasiakatemiaa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö. Se toteutetaan yhteistyössä paikallisen lasiyhteisön kanssa. Ensimmäinen jakso toteutettiin v. 2017-18.

Lasiakatemian 2. jaksolle valittiin:
Antrei Hartikainen, puuseppämestari
Samuli Helavuo, muotoilija TaM
Mari Isopahkala, muotoilija TaM
Anikó Kuikka, kuvataiteen maisteri
Tero Kuitunen, muotoilija TaM
Saara Renvall, muotoilija TaM
Tiia Tirronen, lasinpuhaltaja-artesaani
Penna Tornberg, muotoilija AMK

Mentoreina toimivat professori Heikki Orvola, muotoilija Markku Salo ja lasimuotoilija TaM Kirsti Taiviola. Jakson aikana luennoivat Finnish Design Shopin toimitusjohtaja Teemu Kiiski ja Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Petteri Kolinen.

Lasiakatemian Käyttöön vai näyttöön -jakson vetäjinä toimivat lasinpuhaltaja–muotoilija Jenni Sorsa ja lasinpuhaltaja–muotoilija Paula Pääkkönen.
Käyttöön vai näyttöön – studiovalmisteisen käyttölasin mahdollisuudet. Nuutajärven lasikylässä kolmena viikonloppuna 2.–3.marraskuuta 2019, 9.–10.marraskuuta 2019 ja 16.–17.marraskuuta 2019.
Yleisö on tervetullut seuraamaan työskentelyä hytissä ja myös Teemu Kiiskin ja Petteri Kolisen luennolle.

Lähde: www.nuutajarvi.fi + Nuutajärven kulttuurisäätiön tiedote


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti