keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Suomen lasi elää 8 -näyttely Suomen lasimuseossa 14.2.–19.4.2020


Aikaisempien Suomen lasi elää 
–näyttelyiden julkaisuja on myytävänä 
Suomen lasimuseon myymälässä.


Suomen lasimuseo on järjestänyt viiden vuoden välein suomalaiseen lasiin ja siihen kuuluvaan ammatinharjoittamiseen liittyvän dokumentointiprojektin ja sen pohjalta näyttelyn Suomen lasi elää. Nyt on vuorossa jo kahdeksas näyttely ja sen esineet ovat vuosilta 20152019. Dokumentoinnin ja Suomen lasi elää 8 -näyttelyn pohjaksi lasimuseo tarvitsee kaikilta lasitaiteilijoilta, -muotoilijoilta ja lasintekijöiltä vuosien 20152019 tiedot Finnishglass.fi -sivuston kautta 31.10.2019 mennessä. Valtakunnallisena erikoismuseona Suomen lasimuseo huolehtii alansa tallennus-, tutkimus- ja näyttelytoiminnasta. Tämä viiden vuoden välein toteutuva Suomen lasi elää -projekti dokumentoi laajasti lasialan tapahtumia ja kehitystä. Tieto menneisyydestä on tärkeää tulevaisuuden kannalta.


Saavutettavuuden parantamiseksi dokumentointi toteutetaan osana Finnishglass.fi -verkkosivustoa. Tällä sivustolla on Suomen lasi elää 8 -osio, johon kootaan vuosien 20152019 tiedot suomeksi ja englanniksi. Finnishglass.fi -verkkosivustosta on tarkoitus jatkossa kehittää suomalaisten lasitaiteilijoiden ja lasin valmistajien markkinointikanava ja näin lisätä suomalaisen lasitaiteen ja muotoilun arvostusta ja yleistä tunnettuutta.


Tavoitteena on julkaista Finnishglass.fi -verkkosivuilla Suomen lasi elää 8 -osiossa ansioluettelon tiedot sekä esinekuvia vuosilta 20152019. Lisäksi lasimuseo julkaisee muut tärkeät lasiin liittyvät tapahtumat selistan lasitehtaista ja studioista, jotka ovat säännöllisesti auki yleisölle. Suomen lasi elää 8 -näyttely pidetään Suomen lasimuseon kolmannen kerroksen näyttelytilassa ja parvella 14.2.19.4.2020. Näyttelyyn tulevat teokset valitaan niistä esineistä, joiden tiedot museo saa Finnishglass.fi  Suomen lasi elää 8 -osion kautta. Alustava valinta tehdään lomakkeen kautta lähetettyjen kuvien perusteella, mutta lopullinen valinta vasta esineiden perusteella viikolla 3 / 2020.Finnishglass.fi -sivustolla on Suomen lasi elää 8 -osiossa lomake henkilö-, esine- ja lasinvalmistajatietojen antamista varten. Siellä on myös yksityiskohtaisemmat tiedot näyttelyyn osallistumisesta ja lisätietoa esineiden valinnasta. Kuvien perusteella näyttelyyn valituista esineistä ilmoitetaan asianomaisille erikseen. Esineet tulee toimittaa museolle 7.10.1.2020 klo 916. Suomen lasi elää 8-näyttelyyn tulevia töitä ei vakuuteta eikä museo osallistu kuljetuskustannuksiin.


 
Tietoja tarvitaan 31.10.2019 mennessä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti