tiistai 16. lokakuuta 2018

Heikki Orvolan lasitaidetta vuodelta 1983


Tässä blogissa julkaistiin 8.10. kuva Nuutajärven lasitehtaan mainoksesta, jossa esiteltiin Orvolan Pro Arte filigraaniesineiden sarjaa. Tuossa samassa Muoto-lehden numerossa 1/1983 on kahden aukeaman juttu Orvolan lasitaiteesta. Marjut Kumelan toimittamassa artikkelissa viitataan esineiden liittyvän ”Heikki Orvolan tammikuiseen taidelasinäyttelyyn”. Hänestä tehdyn kirjan; Heikki Orvola – Craft Design, näyttelyluettelossa vuonna 1983 Orvolalla on ollut näyttely Galleria Sculptorissa Helsingissä. Tuossa näyttelyssä on ollut esillä lasia ja pienoistekstiilejä. Juuri parhaillaan on Kansallismuseossa esillä Heikki Orvolan brodeerauksia: https://www.kansallismuseo.fi/fi/naeyttelyt/heikki-orvolan-brodeeraukset
 
Muoto-lehden jutussa on värikuvia vain yhdellä sivulla, kun vielä tuolloin värikuvien painaminen värierotteluineen oli kallista. Digitaalitekniikkaan siirtyminen on mullistanut kirjapainotyön ja –bisneksen perusteellisesti.
 
Vuonna 1983 Heikki Orvolan lasiesineitä oli esillä myös Suomen lasimuseossa Suomen vanhin lasipruuki –näyttelyssä sekä Kansallismuseossa Nuutajärven kartano ja lasipruuki –näyttelyssä.
 Muoto-lehden numerossa 1/1983 julkaistu Heikki
Orvola – Muotoilijan toinen puoli –juttu. Klikkaa
kuvat auki, niin näet lukea tekstit paremmin.
 

2 kommenttia:

  1. Aiempina postauksia selanneena minkä arvoiseksi sanoisit Uusi Suomi laseja? Saisikohan jostain niitä ostettua kun sarja on vajaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus ei ole tehdä Lasinkeräilijän Blogista kauppapaikkaa, joten lähetä viesti osoitteella lasinkerailijanblogi@gmail.com, niin saat vastauksena ainakin yhden myyjän yhteystiedot.

      Poista