tiistai 9. tammikuuta 2018

Kutsu lasintekijöille


Suomen lasimuseon ystävät ry julkaisee kesäkuun alussa Suomalaisen lasin vuosikirjan 2018, joka on sarjan viides. Kirja on A4-kokoinen nelivärinen n.160-sivuinen tietoteos ja sen painos on 1500 kpl. Osa painoksesta jaetaan yhdistyksen jäsenille jäsenetuna ja loput myydään lasimuseolla tai jälleenmyyjien kautta sekä vanhan tavaran myyntitapahtumissa.

Kirja sisältää artikkeleita vanhoista ja uusista suomalaisista lasiesineistä sekä niiden tuotannosta. Julkaisussa on myös Suomen lasimuseon ja Suomen lasimuseon ystävät ry:n viime vuoden toimintakertomukset. Lisäksi julkaistaan valikoima suomalaisten lasiesineiden laatuhuutokaupoissa toteutuneista huutokauppahinnoista.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n aikaisempina
vuosina julkaisemia Suomalaisen lasin vuosikirjoja.

Tämän vuoden kirjassa julkaistaan kuvia kuvateksteineen vuoden 2017 ja alkuvuoden 2018 aikana valmistetuista lasiesineistä. Pyrimme julkaisemaan 1 - 2 kuvaa / lasintekijä. Pyydämme teitä lähettämään kuvia ja kuvatekstiehdotuksia pe 16.2.2018 mennessä sähköpostin liitetiedostoina: vuosikirja@suomenlasimuseonystavat.fi

Sopivia kuvaformaatteja ovat jpeg ja pdf. Nimeä kuvatiedostot niin että ne sisältävät sekä suunnittelijan että teoksen nimen ja tarvittaessa järjestysnumeron.

Kuvista ja teksteistä emme pysty maksamaan palkkioita tai käyttökorvauksia. Pyrimme kuitenkin toimittamaan osallistuneille oman kappaleen vuosikirjaa.

Toivomme kuviin saatteeksi seuraavat tiedot:

     * Suunnittelija, suunnitteluvuosi
     * Teoksen nimi
     * Puhaltaja/valmistaja, tekovuosi
     * Valmistustekniikka, materiaalit
     * Teoksen koko (cm)
     * Valokuvaaja
     * Lyhyt kuvaus teoksesta, mainiten myös mahdolliset näyttelyt tai julkaisut joissa teos on ollut esillä
     * Suunnittelijan (ja puhaltajan) yhteystiedot: nettisivut, s-posti, puhelin, postiosoite yms. Postiosoite on PAKOLLINEN jos haluat oman kappaleen vuosikirjaa!

Suomalaisen lasin vuosikirjan ISSN-tunnus on 2342-3722. Aiemmat suomalaisen lasin vuosikirjat (2014 - 2017) on esitelty mm. lasimuseon ystävien nettisivuilla www.suomenlasimuseonystavat.fi, josta löytyvät myös tämän kutsun tiedot. SLMY pyytää levittämään tätä kutsua aiheesta kiinnostuneille lasintekijöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti