perjantai 14. heinäkuuta 2017

Tapahtumahorisontin taivaanrannanmaalarit


Suomen lasimuseon parvella on avautunut Kaappo Lähdesmäen ja Jonas Paajasen humorististen lasiesineiden näyttely, joka on avoinna 17.9. asti.


Kaappo Lähdesmäki: Kuningas


Kaappo Lähdesmäki: Kustaa III.


Kaappo Lähdesmäki: Tuntematon sotilas.
Uusi näyttely rikkoo lasitaiteen kaavoja ja leikittelee tulevaisuudella. Näyttelyn keskiössä ovat Lähdesmäen ja Paajasen humoristiset teokset, joissa muistellaan vanhoja ja leikitellään tulevaisuudella. Näyttelyn tyyli poikkeaa perinteisen lasitaiteen kaavasta, sillä teokset ovat luonteeltaan sarjakuvamaisia karikatyyrejä. Samalla niissä korostuu lasin luontainen plastisuus.

”Teimme erikoisia hallitsijapatsaita ja tapahtumahorisontissa siintäviä, hämärän peitossa olevia todellisuuden härveleitä.”, kertoo lasitaiteilija Kaappo Lähdesmäki. ”Tapahtumahorisontti on käsitteellinen raja, jonka tuolta puolelta ei mikään palaa takaisin eikä sinne voi nähdä. Monet arkisetkin asiat kätkevät sisäänsä salaisuuksia.”Kaappo Lähdesmäen ja Jonas Paajasen
Tapahtumahorisontin taivaanrannanmaalarit
–näyttely on esillä lasimuseon parvella.Kaappo Lähdesmäen ja Jonas Paajasen ”shakkinappulat”:
Musta sotilas, Valkoinen sotilas, Musta torni, Valkoinen torni,
Musta lähetti, Keisari, Kuningatar.

Kaappo Lähdesmäki ja Jonas Paajanen aloittivat lasikoulun Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa Kihniössä vuonna 2003. Seuraavat neljä vuotta he  työskentelivät yhdessä Humppilan sekä Nuutajärven lasitehtailla puhaltajina. Nykyisin Lähdesmäki työskentelee Riihimäellä Osuuskunta Lasismissa ja Paajanen Nuutajärvellä Noituus Designissa. Tapahtumahorisontin taivaanrannanmaalarit toi kaksikon työskentelemään yhdessä vuosikymmenen tauon jälkeen.

Suomen lasimuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10 – 18.

Jonas Paajanen: Förrätt/Efterrätt.


Kaappo Lähdesmäki: Kosmisen
astromystisyyden lävistyskone.


Lähdesmäki & Paajanen: Tekokuu.


Lähdesmäki & Paajanen: Epäkunnossa.


Jonas Paajanen: Puhdas päästö.


Lähdesmäki & Paajanen: Näköispatsas.


Lähdesmäki & Paajanen: Maatuska – Päätuska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti