maanantai 3. heinäkuuta 2017

Fiskars ja Billnäs kutsuvat


Neljä vuotta sitten heinäkuussa 2013 Fiskarsin
antiikkipäivillä vanhan Veitsitehtaan suojassa.
 
Raaseporin kaupungin kahdessa vierekkäisessä ruukkitaajamassa vietetään tällä viikolla antiikkipäiviä torstaista sunnuntaihin. Fiskarsin Antiikkipäivät on tapahtumana vanhempi (ensimmäinen kerran Fiskarsin Lukaalissa 1991) ja välillä tämä tapahtuma järjestettiin Billnäsin vanhan ruukkirakennuksen sisällä. Vuodesta 2010 alkaen tapahtuma on järjestetty Fiskarsin vanhalla veitsitehtaalla, järjestäjänä kauppiasyhdistys Fiskarsin Antiikkipäivät ry.

Billnäsin antiikki- ja perinnepäivät järjestettiin
ensimmäisen kerran 2013 ratsastusmaneesissa.
 
Vuodesta 2013 alkaen on Billnäsin ratsastuskeskuksen alueella järjestetty Billnäsin antiikki- ja perinnepäivät eli Wanhalla Tammitorilla on tapahtuman järjestäjänä viisivuotisjuhla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
Lasivalikoimaa 2013 Billnäsissä.
 
Kolmantena tapahtumana on Fiskarsin kyläyhdistyksen pitämä antiikkitori ruukkitaajaman keskustassa. Torilla on 68 myyntipaikkaa eli yhteensä näissä kolmessa tapahtumassa on noin 200 myyjää, joten tarjonta on laajaa. Niinpä Raaseporiin kannattaa lähteä kauempaakin, onhan se vanhan tavaran harrastajille kesän ehdoton ykköstapahtuma.
 
Fiskarsin toria 2013.
Taidelasia Fiskarsin torilla 2013.
 
Antiikin, designin, taiteen ja vintagen perinteikäs kesätapahtuma Fiskarsin Antiikkipäivät järjestetään Fiskarsin Vanhalla veitsitehtaalla to - su 6. – 9.7.2017, klo 10 - 17. Näytteilleasettajina on yli 70 kokenutta ammattikauppiasta. Heidän osastoillaan on tarjolla laaja valikoima esineistöä 1700-luvun antiikista 1900-luvun moderneihin designklassikoihin, mielenkiintoisia keräily- ja vintage-esineitä sekä suomalaista ja ulkolaista taidetta. Erikoisasiantuntijamme arvioivat myös asiakkaiden omia esineitä ja antavat entisöintiin liittyviä vinkkejä.

Lasia vanhalla Veitsitehtaalla 2013.
Paikan päällä on lisäksi kahvio- ja ravintolapalveluita, Ägräs Distillery –tislaamon oma Ägräs Taproom terasseineen ja oluttarjoilusta vastaa Fiskarsin Panimo. Fiskarsin Antiikkipäivät ry on järjestänyt jatkuvan liityntäliikenteen Fiskarsin Seuraintalo Lukaalin ja tapahtumapaikka Fiskarsin vanhan Veitsitehtaan välille tapahtumapäivinä klo 9.30 – 14.00 välisenä aikana.

Vanhan veitsitehtaan näytteilleasettajien lista löytyy tapahtuman nettisivustolta: www.fiskarsinantiikkipaivat.fi

Sisäänpääsy: 10 € (lapset ilmaiseksi). Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenkortin esittämällä pääsee ilmaiseksi tapahtumaan.

Linja-autolla Helsingistä Fiskarsin Antiikkipäiville: Tixi Travel / https://johku.com/tixitravelshop/fi_FI/catalog/

Kuvia edeltävien vuosien tapahtumista Fiskarsissa ja Billnäsissä voi katsoa tämän blogin arkistosta avaamalla jutut kunkin vuoden heinäkuun juttulistalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti