tiistai 1. maaliskuuta 2016

Markku Salon Vuosikoira 2016: Primavera


Häntä kippuralla kevätilmaa nuuskiva Primavera on täällä tänään. Raikkaan limen-vihreä Primavera on lasitaiteilija Markku Salon neljäs Vuosikoira. Salo kertoo ajatustensa askartelevan usein keväisin yhden maailmantaiteen klassikkoteoksen liepeillä: Sandro Botticellin 1400-luvun lopulla maalaaman La Primaveran. Sen antiikin ajan mytologian hahmot luovat kepeyttä, iloa ja herättävät uuden luomisen tarpeen vielä monen sadan vuoden jälkeen. Näistä lähteistä Primavera sai värityksensä ja innoituksensa, tekniikka on puolestaan Salon oma, 1990-luvun alussa kehitetty. Tekniikan olennainen piirre on se, että lasi puhalletaan suoraan metallista valmistettuun koiran ”kehikkoon”.
Primavera-koirat valmistetaan Nuutajärven Lasikomppanian hytissä, kuten kaikki muutkin Markku Salon esineet. Vuosikoiraa valmistetaan 100 kappaleen numeroitu ja signeerattu sarja. Hinta on 350 euroa. Vuoden 2016 Vuosikoiran Primaveran myynti alkaa Markku Salon Nuutajärven galleriassa su 20.3.16.Markku Salo: Primavera-vuosikoira.
Suosittu Diiva-lasisto on kasvanut uudella lasityypillä. Cheers-lasi on mutkaton ja moderni tervetuliaismalja, joka on jo alkutaipaleellaan osoittautunut hyväksi syntymäpäivä-, hääpäivä- ja valmistujaislahjaksi. Lasit ovat kahden kappaleen myyntipakkauksissa. Tasaisen pohjansa ansiosta cheers pysyy hyvin pystyssä vilkkaammassakin menossa. Muiden käsintehtyjen Diiva-lasien tapaan cheers sopii hyvin pestäväksi astianpesukoneessa. Diiva-cheerslasit maksavat 13 e/kpl.


Markku Salon Cheers-laseja.
Cheers-lasi julkistettiin Markku Salon marraskuisen yksityisnäyttelyn yhteydessä. Designmuseossa Helsingissä pidetty näyttely oli merkittävä läpileikkaus Salon yli 30-vuotiseen uraan. Näyttely liittyi Markku Salolle samaan aikaan myönnettyyn Kaj Franck -muotoilupalkintoon. Palkinto on Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja. Sitä ei voi hakea, vaan se myönnetään. Palkintoon kuuluu laaja näyttely Habitare-messujen yhteydessä. Tervetuloa katsomaan Markku Salon Kaj Franck -palkintonäyttelyä Habitare-messuille Helsingin Messukeskukseen 7.–11.9.2016.

Markku Salon oma galleria-myymälä sijaitsee aivan taiteilijan työhuoneen vieressä Nuutajärven lasikylässä. Siellä on Vuosikoirien lisäksi muutamia uusia uniikkiteoksia sekä monipuolisesti aikaisempaa tuotantoa.
Galleria on avoinna su 20.3.16 klo 12–17, su 3.4. klo 12–17 ja vilkkaana tapahtumapäivänä, Nuutajärvi-päivänä, su 15.5. klo 10–15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti