maanantai 22. syyskuuta 2014

Kuvia Kaapelitehtaan messuilta


Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin Ruoholahden Kaapelitehtaalla Helsinki Retro & Vintage + Design Expo eli HRVDE. Exponova järjesti ensimmäisen tällaisen tapahtuman samassa paikassa keväällä ja silloin väkeä oli paikalla runsaasti ja kauppaakin tehtiin, nyt väkeä oli ainakin lauantaina selvästi vähemmän. Ehkä kesäinen sää syyskuussa piti ihmiset ulkona ? Mielenkiintoisia lasiesineitä oli tarjolla, oheisissa kuvissa näkyy niistä osa.

Kun ovesta astui sisään oli näkymä tällainen. Lasinkeräilijää huolestutti kaksi asiaa: onko täällä vain vaatetavaraa ja missä yleisö piileksii. No muilla käytävillä oli muunlaista tavaraa ja lasiakin oli myynnissä oikein mukavasti. Yleisöä tuli koko ajan lisää mutta viime kerran kävijämääriin ei ainakaan lauantai aamupäivällä taidettu päästä. Syynä saattoi olla suorastaan kesäinen sää.
 
Syksyllä muuttolinnut alkavat parveilla. Tämä parvi oli lentänyt Tolkontiikin Teemu Anttilan sekä Jarkko Jaakkolan pöydälle.

Teemulla ja Jarkolla oli myös muunlaista lasia tarjolla.

Purppura Antiikki oli nostanut keltaista Okkolinia
ja Nanny Stillin Korunkatseenvangitsijaksi.
 
Purppura Antiikin aurinkopulloja.


Ars Julikan monipuoliseen valikoimaan kuuluivat nämä kaksi hieman Oiva Toikan tuotantoa muistuttavaa esinettä. Niiden suunnittelija on kuitenkin ruotsalainen Bertil Vallien ja valmistaja Kosta Boda. Esineiden nimi on Wind Pipe. Bertil Vallienin vaimo Ulrica Hydman-Vallien on myöskin tunnettu lasitaiteilija myös hänen töitään näkee joskus myynnissä Suomessa. Hänen työnsä ovat varsin värikkäitä ja niissä on usein kuvattuna ihmiskasvoja.

Ajanpatinaa ja Pentti Sarpanevan muotoilemia esineitä.

Yksi messujen harvinaisuuksista oli tämä nuorella kauppiaalla
myynnissä ollut Erkkitapio Siiroisen Pilvilinna.

Lopuksi kaksi kuvaa messujen muusta tarjonnasta. Tämän
vitriinin ääressä moni mies muuttui taas pikkupojaksi.

Uskaltaisitko istua tällaiseen "pallotuoliin" ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti