sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Timo Sarpaneva ja lasinpuhaltajat


Ainoa jäljellä oleva alkuperäinen 1960-luvulla tehty Gladiaattori ja
Antiikkia, antiikkia –ohjelman asiantuntija-juontaja Johanna Lindfors.
 
Antiikkia, antiikkia –ohjelmasarjassa esitettiin viikko sitten erikoisjakso Timo Sarpanevasta. Jos jakso jäi näkemättä, niin se on katsottavissa 12.8. asti Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/tv/2204720

Timo Sarpaneva. Kuvaruutukaappaus: http://areena.yle.fi/tv/2204720

Taiteilijan leski kertoo tässä jaksossa miehestään ja hänen yhteistyöstään lasinpuhaltajien kanssa. Marjatta Sarpanevan lisäksi ohjelmassa ovat mukana ylihyttimestari evp. Reino ”Reka” Löflund, mestaripuhaltaja evp. Erkki Pelto, puhaltajamestari evp. Jalo ”Jallu” Toivonen. Kaikki Timo Sarpanevan pitkäaikaisia työtovereita Iittalan lasitehtaalla.
 
Lasinpuhaltaja ja ylihyttimestari Reino Löflund.
 
Ohjelmassa on mukana jaksoja Timo Sarpanevan vanhasta haastattelusta, joka on ilmeisesti toimittaja Jouni Tulosen tekemä. Ohjelmassa käydään läpi Sarpanevan uran alkua ja Finlandia-sarjan syntyvaiheita. Ohjelmassa on käytetty otteita Pekka Holopaisen toimittamasta Ajankuva-ohjelmasta vuodelta 1967.

Ohjelmassa nähdään videota Finlandia-sarjaan kuuluvan Gladiaattori -taide-esineen valmistamisesta. Viime syksynä noita esineitä valmistettiin uustuotantona Iittalassa 10 kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti