tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kotka valmistautuu Meripäiviin


Kotkan meripäivät on nykyään luonteeltaan enemmän karnevaali kuin tiukasti merenkulkuun ja purjehtimiseen liittyvä tapahtuma. Joka voisi sanoa, että se muistuttaa iltaisin jo bakkanaalia. Järjestäjät käyttävät tapahtumasta ilmaisua festivaali. Joka tapauksessa torstaista sunnuntaihin vietetään Kotkassa meripäiviä.

Viime vuonna tapahtuman yhteydessä järjestettiin kaksipäiväiset antiikkimessut, mutta tänä vuonna sellaista ei löydy tapahtuman nettisivuilta: www.meripaivat.com

Kotkan saarella eli vanhan Kotkan kaupungin alueella ei ole enää yhtään antiikkiliikettä tai osto- ja myyntiliikettä. Muutama kirpputori sentään löytyy. Taantuvan savupiipputeollisuuspaikkakunnan luonteeseen kai kuuluu, ettei ole kysyntää tarpeeksi tällaiselle palvelulle.

Entisen Karhulan puolella on kolme osto- ja myyntiliikettä, joista löytyy myös lasiesineitä. Tamburiinin nettisivut ovat osoitteessa www.tamburiini.fi ja liike on avoinna muina päivinä, mutta ei sunnuntaina. Ollin Onni on taas avoinna vain sunnuntaisin ja sen nettisivut ovat osoitteessa www.ollinonni.fi. Kolmas liike sijaitsee Karhulan torin kulmassa ja  on nimeltään Vanhan ystävä tai Wanhan ystäwä. Liike on avoinna keskiviikosta lauantaihin ja yhteystiedot löytyvät netistä: www.wanhanystava.fi

Poiketkaa näissä, jos käytte Kotkan Meripäivillä tai milloin vain muulloinkin.
 

Wanhan ystäwä –liikkeen näyteikkunat ovat toriaukiolle päin
ja se sijaitsee aukion luoteiskulmassa.
 
Yleisnäkymä liikkeen sisältä.
 
Lasiesineitä löytyy tässä hyllystä, pöydiltä ja näyteikkunasta.

Martti Tepposella oli liike aikaisemmin Haminassa,
mutta hän siirsi toiminnan Karhulaan puolitoista vuotta sitten.

Kumela Oy on valmistanut saman muotoisia, mutta pienempikokoisia maljoja
värillisestä lasista, joten olisiko tämäkin Kumelan valmistama ?


Lasinhiojan eväspullo eli tavallinen Karhulan valmistama virvoitusjuomapullo on koristeltu Karhulan taidelasiesineistä tutuilla hiontakuvioilla. Hiontakuviot ovat syvät ja ihmeen taitavasti ne toteutettu tähän kovasta pakkauslasista tehtyyn pulloon. Yleensähän hiontakoristelut on tehty kristalliin tai lasiin, joka on tehty pehmeämmäksi lisäämällä lasimassaan lyijyä.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti