lauantai 1. helmikuuta 2014

Aarteenetsijät alkaa sunnuntaina TV-1:ssä

Kuvaruutukaappaus: www.moskito.fi
Aarteenetsijät on reality-sarja Helanderin huutokauppakamarista, sen henkilökunnasta ja asiakkaista. Huutokauppakamarin arkea pyörittävät Mika ja Merja Sirén tiimeinensä. Joka kuukausi huutokauppakamari täyttyy tuhansista ja taas tuhansista esineistä, jotka etsivät uutta kotia. Arkisten esineiden joukkoon eksyy aina myös aarteita.

Aarteenetsijät seuraa esineitä kodeista huutokauppaan. Kuka ostaa tanskalaisen sohvaryhmän, ketä kiinnostaa vanhat mitalit ja onko arvotaulu sittenkään aito? Huutokauppaan päätyvä esineistö kattaa koko elämän kirjon kehdosta kultahampaisiin, ja kaiken siltä väliltä.

Ohjelmassa pääsevät ääneen myös keräilijät. Intohimon kohteina ovat niin taide kuin keltainen nallekarhukin. Yhden roju voi olla toisen aarre. Ja aina ei yksi koti riitä aarreaitan säilyttämiseen, silloin vuokrataan lisätilaa tai vallataan tilaa muulta perheeltä. Ja jos ei sekään riitä, täytyy kokoelma lahjoittaa museoon. Keräilyn monimuotoisuus on ihmeellistä, mutta yhdestä kaikki keräilijät ovat yhtä mieltä: täytyy olla vähän hullu!
 
Huutokauppatalo Helanderin henkilökuntaa. Kuva: www.yle.fi
 
Yle on markkinoinut ohjelmaa voimakkaasti kahden viikon ajan esittämällä ohjelman puffeja tv-kanavillaan. Lähetysaikahan on hyvä: sunnuntaina kello 18:15. Antiikkia, antiikkia –ohjelma sai tällä ohjelmapaikalla noin 700.000 katsojaa viikoittain. Jokainen puolen tunnin kestoinen jakso esitetään kolmeen kertaan: 2. esitys on tiistaina kello 16:20 ja 3. esityskerta on perjantaina kello 9:30.

Ohjelman on tuottanut Moskito Television Oy, joka yhdessä Production House –televisiotuotantoyhtiön ja neljän muun yhtiön kanssa muodostaa Moskito Groupin. Se puolestaan on osa pohjoismaista alan yhteenliittymää, Nice Entertainment Group´ia.

Aarteenetsijät YLE TV1, sunnuntaisin 2.2.2014 alkaen klo 18.15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti