lauantai 14. joulukuuta 2013

Nuutajärven lasikylän jouluasetelmat

Lasikylän jouluasetelmat herättävät tänä vuonna hilpeyttä, hartautta ja aitoa joulutunnelmaa. Asetelmissa vipeltää hiiriä, käydään Karkkimaassa, leijaillaan lasienkelien kanssa tai tanssitaan sokerisessa talvimaisemassa. Nuutajärven Galleria Osuuskunnan lasitaiteilijat ja -muotoilijat tarjoavat nähtävää, jota ei kannata jättää kokematta. Kahdeksan asetelmaa on nähtävissä NuGO Shopin Vintillä ainoastaan joulukauden ajan.

Anu Penttisen jouluasetelma. Kuva: www.nuutajarvi.fi
Asetelmien tekijät ovat lasitaiteilijat ja -muotoilijat Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

Lasikylä virittäytyy jouluun joka päivä joulukuun alusta aattoon asti. Tänä vuonna kylä tarjoaa päivittäin koettavaa ja nähtävää 24 luukkua sisältävän adventtikalenterin muodossa.
Markku Salon jouluasetelma. Kuva: www.nuutajarvi.fi
24 perättäistä päivää kestävä joulutapahtuma tuo konkreettisella tavalla esiin Nuutajärvellä nykyisin työskentelevien ammattilaisten monipuolisuuden. Suomen vanhimmassa lasikylässä hehkuvat lasiuunien ohella myös keramiikkauuni ja sepän ahjo sekä tuoksuvat taidemaalarin öljyvärit ja surisee tekstiiliosaajan ompelukone. Laajuudesta saa hyvän käsityksen kurkistamalla adventtikalenterin luukkujen taakse, mutta vasta paikan päällä syntyy elämys, joulutunnelma. Mittava adventtikalenteri herättelee kävijöitä huomaamaan, miten monipuolisia osaajia aivan lähiseudulla työskentelee. Ammattilaisten ideat ovat omaperäisiä ja uniikkeja, ja ne on toteutettu Nuutajärven lasikylässä: lähitaidetta puhtaimmillaan.

Adventtikalenterin verkkoversio on esillä osoitteessa www.nuutajarvi.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti