tiistai 17. joulukuuta 2013

Nuutajärvellä yhdistettiin lasia ja betonia

Unkarilainen lasitaitelija Csill Szilágyi työskenteli kolme päivää joulukuun alkupuolella Nuutajärven lasikomppanian hytissä kokeillen uusia työmetodeja. Saija Käkösen juttu on julkaistu Forssan lehdessä 13.12. Kyseisen päivän nettilehden voi ostaa luettavakseen osoitteessa:
http://www.lehtiluukku.fi/lehti/forssan-lehti/13.12.2013/41113.html


Seppo Pessinen on kuvannut Csill Szilágyi´n työskentelemässä Nuutajärven lasikomppania tiloissa. Kuva on Forssan Lehden 13.12.2013 etusivusta.

Szilágyi on valmistunut vuonna 2006 Unkarin taide- ja muotoiluyliopiston lasitaiteen osastolta. Nuutajärvelle hän löysi saatuaan vinkin yhdysvaltalaisesta Pilchuckin lasikoulusta, jossa hän työskenteli 2010.

Nuutajärvellä Csill Szilágyi halusi kokeilla betonin ja lasin yhdistämistä, ne kun ovat hänen lempimateriaalejaan tällä hetkellä. Aikaisemmin hän on käyttänyt töissään myös muovia ja metallia. Nyt hän valmisti ensin hiekkavalun, johon lasi valettiin ja sen päälle tulenkestävä betoni.

Csill Szilágyi hioo vain terävimmät kulmat raskaista teoksistaan, mutta rosoisuus jätetään niihin tarkoituksella. Kuva on Forssan Lehdessä 13.12.2013 julkaistusta Saija Käkösen kirjoittamasta ja Seppo Pessisen kuvaamasta jutusta.

Lisää tästä ja muista Nuutajärven lasikylän tapahtumista voi lukea esimerkiksi näistä:
http://nuutajarvi.fi/pajat/183/lasikomppania
https://www.facebook.com/hehkuva
https://www.facebook.com/GlassVillagePeople

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti