tiistai 3. joulukuuta 2013

Kaunista pakkauslasia

Kuluttajatuotteissa pakkaus on yksi kilpailukeino muita vastaavia tuotteita vastaa kilpailtaessa. Elintarvikkeissa muovi on syrjäyttänyt lasin pakkausmateriaalina monen tuotteen kohdalla. Nyt joulun lähestyessä pitää varmistaa, että kaapista löytyy sinappia, mutta enää ei sinappipakkauksille taida olla mitään uusiokäyttöä, ne kun ovat nykyään pääsääntöisesti muovipurkkeja tai metallituubeja.

Tapio Wirkkalan suunnittelemat sinappilasit.

Tapio Wirkkalan suunnittelemista ja Iittalan Pauligille valmistamista Sinetti-sinapin laseista pestiin melkein joka taloudessa 1960-luvulla merkit pois ja niitä käytettiin juomalaseina. Tämä lienee yksi kauneimpia Suomessa valmistettuja pakkauslasiesineitä. Wirkkalan suunnittelemat Finlandia-vodkapullot taitavat olla ne kaikkein kauneimmat lasipakkaukset.

Kaj Franckin suunnittelemina pidetyt värikkäät lasiset Viola-sulatejuustopurkit ovat nykyään keräilytavaraa.
 


 
Tämä Viola-lasisetti on myyty Laatutavara.com –nettikaupassa. Kuvaruutukaappaus: http://www.laatutavara.com/index.php?page=haku&hakuteksti=franck%2C+viola
 
Riihimäen lasi valmisti Jalostajalle sinappipakkauksiksi laseja ja tuoppeja 1950-luvulla. Varsinkin noita tuoppeja näkee vanhan tavaran myyntitapahtumissa silloin tällöin.
 
Sivun keskellä on Riihimäen lasin valmistama Jalostaja-sinappituoppi. Kuva on Suomen lasimuseon Riihimäen lasin 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta kirjasta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti