sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Keramiikkaystävät lasinkaiverrusnäyttelyssä

 

Susanne Koskimäen Keramiikkaystäviä.

Susanne Koskimäki: Lakupiipunystävä.


Susanne Koskimäki on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun keramiikka- ja lasisuunnittelun osastolta vuonna 2000. Sen jälkeen hän on työstänyt sekä lasia että keramiikkaa. Tässä Suomen lasimuseon näyttelyssä on esillä molempia materiaaleja osin myös niitä yhdistellen. 

Koskimäki on muotoilija, lasitaitelija ja keraamikko.

 

Hän on aikaisemmin tehnyt pieniä humoristisia hahmoja lasista lampputekniikalla. Esimerkiksi Suomen lasi elää 7 –näyttelyssä vuonna 2015 oli esillä hänen teoskokonaisuutensa Kuolleiden päivän juhla: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2015/02/suomalaista-lasitaidetta-2010-2014.html

 

  Susanne Koskimäki: ”Kuolleiden päivä juhla” 

vuodelta 2011 oli esillä lasimuseon Suomen lasi 

elää 7 –näyttelyssä vuonna 2015.Tätä näyttelyä suunniteltaessa ajatus oli ensin valmistaa hahmot lasista puhaltamalla, mutta se olisi ollut liian iso hanke. Koskimäki on opiskellut myös lasinpuhallusta mm. opiskelijavaihdossa Kanadassa 1988–99. Hän on puhaltunut myös itse, mutta tässä näyttelyssä esillä olevat suupuhalletut lasiesineet on valmistanut Kaappo Lähdesmäki Lasismista.

 

Koskimäki: Graal 03.


Tämän näyttelyt humoristiset hahmot Susanne Lähdesmäki on tehnyt keramiikasta käyttämällä yhdeksää erilaista muottia. Hahmot on koottu yhdistelemällä näitä osia toisiinsa eri tavoin. Lisäyksiä niihin on tehty lasista lampputekniikalla.

Koskimäki: Omakuva (Ukkospilvi).

 

Keramiikkaystävä lasikaiverrusnäyttelyssä.
Koskimäki on osallistunut kahdelle Suomen lasimuseon järjestämälle lasinkaiverruskurssille, joilla on ollut saksalaiset opettajat:

http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2017/10/kaiverruskurssi-paattyi-riihimaella.html

Tässä näyttelyssä on esineitä joissa kaiverruksen päälle on graal-tekniikalla lisätty kerros lasia kuvion päälle sekä pienempiä levymäisiä värikerroslaseja, joita on työstetty samankaltaisella tekniikalla kuin camée-koruja ja lopputuloksena on reliefimäisiä pieniä lasitauluja.

 
 

 

Susanne Koskimäen näyttely Keramiikkaystävät lasikaiverrusnäyttelyssä on esillä Suomen lasimuseossa Riihimäellä tämän vuoden loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti