keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Suomalaista lasimuotoilua Rosenthalin tuotantoonKaksi erikokoista Helmi Remeksen muotoilemaa ja
Rosenthalin valmistamaa Riite-maljakkoa.
 
Suomalaisen lasimuotoilija Helmi Remeksen lasimuotoilua nähdään Saksalaisen design-jätti Rosenthalin Studio-line sarjassa. Helmikuussa 2017 lanseerattavaa Riite-nimeä kantavaa lasimaljakkoa valmistetaan rajoitettu erä, 49 kappaletta. Tuote on ensi kertaa yleisön nähtävillä Ambiente-messuilla Frankfurtissa 10.- 14.2. Jokainen maljakko on uniikki työ, jossa esineen pinnassa olevien lasipuikkojen kuviointi ja sommittelu vaihtelee.

Helmi Remes: Riite-maljakko, 33 cm.


Helmi Remes: Riite-maljakko, 36 cm.
 
”Lasinpuhaltaminen on haasteellinen laji muutenkin, mutta tämän esineen kohdalla on kyllä puhaltajat laitettu todella koville. Prosessi on ollut pitkä ja epätoivoakin on ollut ilmassa, mutta olen niin iloinen, että nyt tuote on vihdoin valmis. Tämä on minulle iso asia, erityisesti haluan nostaa hattua lasinpuhaltajille, jotka sitkeästi halusivat kehittää valmistusprosessia siten, että tuote saadaan valmistettua parhaalla mahdollisella tavalla, Remes kuvailee.”


Lasimuotoilija Helmi Remes tarkastelee muotoilemaansa
ja Rosenthalin valmistamaa Riite-maljakkoa.
 
Helmi Remes on suomalainen lasimuotoilija, jonka taidelasia ja piensarjatuotteita on ollut esillä useissa ryhmänäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yhteistyö Rosenthalin kanssa alkoi Remeksen ensimmäisestä Suomen Lasimusossa järjestetystä yksityisnäyttelystä. Remeksen seuraava yksityisnäyttely on Helsingissä Galleria G12:ssa lokakuussa 2017.

”Pitkäaikainen haaveeni on toteutunut ja olen saanut tehdä yhteistyötä ison brändin kanssa. Erityisesti olen ilahtunut siitä, että Rosenthal halusi tuotantoonsa taidekäsityötä korostavan esineen, jossa näkyy puhaltajien ammattitaito ja jota ei oltaisi voitu robotilla valmistaa, Remes tiivistää.”

www.rosenthal.de

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti