torstai 11. heinäkuuta 2013

Billnäsin ja Fiskarsin antiikkipäivät alkoivat

Raaseporin kaupungissa oli tänään vilkasta, kun kahdessa lähekkäin sijaitsevassa ruukkiyhdyskunnassa käynnistyivät. Billnäsin perinne- ja antiikkipäivät, Fiskarsin antiikkipäivät ja Fiskarsin antiikkitori yhdessä muodostavat upean antiikkitapahtuman, jossa on lähes 250 myyjää.

Raaseporissa satoi keskiviikkona, joten suurin osa ulkopaikkojen myyjistä laittoi osastonsa kuntoon vasta tänään, jonka vuoksi esimerkiksi Fiskarsin torilla alettiin tehdä kauppaa vasta vähän myöhemmin kuin aikaisempina vuosina. Pari vuotta kestänyt huhumylly torin lopettamisesta oli saanut aikaan sen, että kauppiaita tuli paikalle vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Fiskarsin kyläyhdistys ei ole onnistunut välittämään todenperäistä tietoa kauppiaille ja medialle, joten huhut voittivat. Tyhjiä paikkoja oli torstaina torikauppiaiden rivistöissä.

Fiskarsin Vanhassa Veitsitehtaassa osa kauppiaista uskoo, että torin kuihtuminen lisää heidän myyntiään, mutta voikin olla että enemmän tilanteesta hyötyy Billnäsin uusittu tapahtuma. Billnäsissä on nyt monta sellaista kauppiasta, joka aikaisemmin myi Fiskarsin torilla.

Billnäsin ratsastusmaneesissa ja läheisellä ulkoalueella oli laadukkaita lasiesineitä enemmän tarjolla kuin Vanhassa Veitsitehtaassa, joten nimenomaan lasiesineistä kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti käydä Billnäsin tapahtumassa. Ja kyllä kaikkien vanhoista tavaroista kiinnostuneiden kannattaa käydä katsomassa uusi vähän erilainen tapahtuma ja uudessa miljöössä.

Sää suosi tapahtumaväkeä tänään ja sääennusteen mukaan heinäpoudat jatkuvat, joten varmaan yleisöä on odotettavissa runsaasti. Billnäsin pääsymaksuttomuus madaltaa kynnystä lähteä ja sinne varmaan matkaa sellaistakin väkeä, joka ei ole aikaisemmin käynyt kesäisissä antiikkitapahtumissa. Jos tätä kautta saadaan uusia ihmisiä kiinnostumaan vanhoista tavaroista sekä niiden keräämisestä, niin tästä hyötyvät muidenkin tapahtumien järjestäjät sekä kaikki kauppiaat. Nekin, jotka eivät tule messuille myymään vaan myyvät tavaroita omissa liikkeissään.

Ohessa on muutama kuva, lisää kuvia julkaistaan tässä blogissa seuraavina päivinä.
 
Aamukahdeksalta Fiskarsin torilla oli näin autiota.

Yhdellä pöydällä oli useita sodan muistomaljoja, muun muassa Arttu Brummerin suunnittelemat Sankarimaljat 1 ja 2.

Tämäkin esine vaihtoi omistajaa Fiskarsin torilla tänään. Se pohjassa on Riihimäen Lasin tehtaan nimen lisäksi kahden kuuluisan lasinhiojan signeeraukset: Th. Käppi ja Hermunen.

Billnäsin ratsastusmaneesi on tunnelmaltaan sopiva antiikkitapahtuman pitopaikaksi.

Tolkontiikin lasivalikoimaa Billnäsissä.

Ajan-Muiston laaja osasto Billnäsissä.Harvoin tarjolla: Mannerheim-lasi.

Lasiesineitä Billnäsissä.
 

Billnäsin maneesin ympäristössä on paljon myyjiä ulkopaikkoja.

 
Fiskarsin vanhan veitsitehtaan käytävillä oli runsaasti väkeä torstaina puolen päivän aikaan.
 
 
 

1 kommentti:

  1. Hei!

    Olisin kysellyt, minkä yrityksen/myyjän pöydällä oli myynnissä Brummerin Sankarimaljat?

    VastaaPoista