keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Billnäsissä valmistellaan antiikkipäiviä

 


Osa myyjistä on valmistellut myyntiosastojaan Billnäsin ruukissa alkuviikon ja tänään viimeisetkin myyjät tulevat paikalle. Billnäsin antiikkipäivät avautuvat yleisölle huomenna torstaina 4.7. klo 9:00 ja kauppaa tehdään klo 18 asti. Perjantaista sunnuntaihin tapahtuma on avoinna klo 10 – 17. Oheiset kuvat on otettu tänään alkuiltapäivän aikana, jolloin rakennustyöt olivat monella osastolla vielä kesken ja hommat jatkuvat iltaan asti.

Billnäsin historiallista ruukkimiljöötä.

Antiikkipäivät järjestetään tuossa keskellä kuvaa olevassa rakennuksessa.













Design Tapio Wirkkala.










Markku Salon uniikki koiraveistos.

Dora Jungin uniikki tekstiilitaulu.



Pyöreäpohjainen pullo ei pysy pystyssä, mutta lepää tässä asennossa.

Anja Juurikkalan vuonna 1989 tekemä pronssiveistos.












MYÖS FISKARSIN TORILLA VALMISTAUDUTTIIN

Fiskarsin kyläyhdistyksen järjestämä Antiikkitori on avoinna samaan aikaan antiikkipäivien kanssa. Oheiset kuvat on otettu iltapäivän lopulla, sen jälkeen kun sade loppui ja myyjät pääsivät rakentamaan osastojaan.




Helena Tynell: Lintupuu-malja.






tiistai 2. heinäkuuta 2024

Kaunista käyttölasia

 

Kaj Franckin muotoilema ovaali malja 5377.

Oheinen esine on oletettavasti Kaj Franckin muotoilema ovaali malja, jonka tuotenumero Nuutajärvellä oli 5377. Sen mitat ovat noin 21 x 15,5 x 6 cm. Kaj Franck – Universaaleja muotoja -kirjan mukaan leveyden pitäisi olla 16,5 cm. Väri on tumma lila, joka näyttää upealta auringon paisteessa. Tätä astiaa on valmistettu lyhyehkön aikaa vuosina 1956 – 59 useina eri väriversioina.

Sammaleenvihreästä versiosta kuvia: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2020/07/franckin-sammaleenvihreita-lasiesineita.html