tiistai 16. heinäkuuta 2024

Lasi esillä aikakausilehdissä

Vierailu kirjastossa lehtiä selaamassa tuotti mukavan yllätyksen: kolmessa aikakauslehdessä on takavuosien kotimainen lasi näyttävästi esillä.

Allan Sjöberg ET-lehdessä.

ET-lehdessä on juttu aikanaan Johannislundin lasitehtaan lasinpuhaltajana työskennelleestä Allan Sjöbergistä, jolla on nyt ikää 99 vuotta. Viime talvena sai Salossa ensi-iltansa hänestä kertova dokumentti Allan – viimeinen lasinpuhaltaja.


Kaj Blomqvistin lasimuotoilua ei ole viime vuosina arvostettu, mutta joko olisi aika muutokselle?

Avotakassa on juttu Kaj Blomqvistista, joka aloitti korimuotoilijana Jensenillä Tanskassa ja myöhemmin Hopeakeskukselle Hämeenlinnassa, mutta muotoili myöhemmin lasiesineitä Kumelalle, Humppilalle ja Iittalan-Nuutajärvelle.


Petri Lahtinen kerää Kumelan lasitehtaan tuotantoa.

Kodin Kuvalehdessä on juttu riihimäkeläisestä Kumelan lasitehtaan tuotantoa keräilevästä Petri Lahtisesta. Kumela on aikaisemmin jäänyt isompien tehtaiden varjoon, mutta tehtaan tuotannon arvostus on viime vuosina noussut.


1 kommentti:

  1. Viime vuonna Kodin kuvalehdessä nro 14/2023 oli myös juttua Henrik Koivulan tuotannosta. Kyllä nämä aikakausilehdetkin ottavat aina välillä julkaistavan arvoisia juttuja lehtiinsä muun jorinan sekaan.

    VastaaPoista