perjantai 29. maaliskuuta 2024

Runsaasti kävijöitä Kaapelilla

 


Helsingin Kaapelitehtaalla on menossa kolmipäiväinen HRVDE-tapahtuma; tänään ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli pitkälti yli 2000, mikä on tämän pääsiäistapahtuman ensimmäisen päivän ennätys. Ostettavaa riittää kuitenkin vielä lauantaille ja sunnuntaillekin, kun pöydän alta nostetaan uusia esineitä tyhjentyville myyntipöydille. Huomenna lauantaina kauppaa tehdään klo 10 – 17.

Tämän esineen kuva julkaistiin tässä blogissa 26.2.2024 ja kyseltiin muotoilijaa, kun pohjassa on signeeraus "Riihimäen Lasi -38". Sen jälkeen on selvinnyt, että muotoilija on Gunnel Nyman.

Näiden lasien aikaisempi omistaja oli kertonut, että laseja oli Nuutajärven myymälässä 12 kappaletta ja edellinen asiakas osti niistä 7 kpl ja hän loput 5 kpl, jotka ovat tässä. Jokaisen lasin pohjassa on signeeraus Oiva Toikka Nuutajärvi Notsjö. Uniikki satsi siis?"Sibeliaanisia muotoja"

Kupittaan lauluduo.


Etualan Markku Salon peltilehmä on suunniteltu Aarikalle.

Svante Turusen koira.

Tapahtuma on tänä vuonna laajentunut Merikaalihallin parvelle.


Josef Manuelin figuriinejä.


W. Niemi Loimaalla valmisti tällaisia säästölippaita punasavesta sata vuotta sitten ja niitä on tehty myös jälkituotantona. Esineestä on käytetty useita nimiä mm: Loimaan akka, Loimaan ämmä, Loimaan Manta.

Valentina Modigin keramiikkaa.

Nanny Stillin erikoinen kermakko.
Heikki Turusen muotoilema lampunjalka on puhallettu Nuutajärvellä.Osakeyhtiö Kaffe Aktiebolag oli suomalainen elintarvikealan yritys, joka oli olemassa 1909–1966. Vuodesta 1929 alkaen nimi muutettiin muotoon Kahvi Oy - Kaffe Ab. Yhtiöllä oli oma kahvipaahtimo sekä mausteiden ja teen pakkaamo ja se harjoitti paahdetun ja paahtamattoman kahvin sekä siirtomaatavaroiden tukkukauppaa. Markkinointinimenä yrityksellä oli OKA.
Kupittaan hieroja.

Laila Zinkin keramiikkataulu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti