torstai 8. helmikuuta 2024

Mari Isopahkalan – Fundamentti-näyttely Sipoossa

Mari Isopahkala: Fundamentti II.
Kuva: www.konstoform.fi / Chikako Harada.

Näyttely koostuu eri fundamenttien ilmentymistä eri materiaaleissa – ajassa, paikassa ja tilassa. Teosten minimalistisuus pitää sisällään limittäisiä, hiljaisia kerroksia, jotka nousevat esiin vuorovaikutuksessa ihmisen ja ympäristön kanssa. Lasiteokset ovat näennäisen täydellisiä, joihin on jätetty tilaa materiaalille ja inhimilliselle kädenjäljelle. Veistoskorut taas kysyvät, voiko taide olla funktionaalista?


Mari Isopahkala: Observatorio II. 
Kuva: www.konstoform.fi / Chikako Harada.

FUNDAMENTTI-teoskokonaisuuden voi materiaalista ja tekniikasta riippumatta kokea oodiksi harkinnalle ja välttämättömälle. Näyttelyn teokset ovat syntyneet eri tekijöiden käsissä yli sadan vuoden yhteiskokemuksella. Yhtäällä FUNDAMENTTI rakentaa siltaa kohti uutta tekemistä ja näkemistä.


Mari Isopahkala: Fundamentti I.
Kuva: 
www.konstoform.fi
 / Chikako Harada.

Mari Isopahkala on taideteollinen muotoilija – tinkimätön visuaalisuuden ja käytettävyyden yhdistäjä, joka lähestyy suunnittelua taiteen keinoin. Hän on toiminut alalla itsenäisesti toistakymmentä vuotta omaa nimeään kantavan studion kautta ja esitellyt suomalaista taidetta ja muotoilua lukuisissa, kansainvälisissä hankkeissa eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Isopahkalan toiminta on alusta asti ollut yhdistelmä taiteellista työtä, sekä tilaussuunnitteluprojekteja, joiden limittäisyys on mahdollistanut tekemisen riippumattomuuden ja monipuolisuuden.


Näyttelytöiden toteuttamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Näyttely on esillä Gumbostrand Konst & Formin galleriassa Sipoossa 25.2. asti.

Lähde: https://konstoform.fi/tapahtumat/fundamentti/


Mari Isopahkala: Observatorio II.
Kuva:
 www.konstoform.fi / Chikako Harada.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti